Събития Районна прокуратура отново оневини земеделската служба в Гълъбово

Районна прокуратура отново оневини земеделската служба в Гълъбово

Четвъртък, 11 февруари 2010 г., 13:39
Размер на буквите

За втори път Районна прокуратура - Гълъбово, отказа да образува дело срещу Общинска служба "Земеделие" - Гълъбово, за незаконно събиране на такси в продължение на 8 години. Проблемът излезе на бял свят, след като през юни 2009 г. земеделски производители от общината се оплакаха в редакцията на "Старозагорски новини", че са им събирани такси за вписване на едногодишни договори за наем на земеделска земя.

Тогава новата шефка на службата Кера Лефтерова, която е назначена на поста от началото на май м.г., обяснила на стопаните, че такива такси не би следвало да се събират.
След публикация в медията ни на 16 юни 2009 г. Районна прокуратура - Гълъбово, разпореди проверка на земеделската служба. На 23 септември 2009 г. прокуратурата излезе с постановление за отказ да се образува наказателно производство, с мотива, че няма данни за извършено умишлено престъпление.
Последва обжалване на постановлението пред Окръжна прокуратура - Стара Загора, която разпореди да се установи по какво перо са внасяни парите в държавния бюджет, ако изобщо са внасяни, и дали част от тези пари са се връщали като допълнително материално стимулиране на служителите от извършената работа.
В сегашното си постановление районният прокурор на Гълъбово Желязко Робаков сочи, че парите са отчитани пред Областна дирекция "Земеделие" - Стара Загора, и са преведени по банков път в бюджета на Министерството на земеделието и храните.
Но въпреки разпореждането на Окръжна прокуратура, в новото постановление не става ясно дали част от тези пари са се връщали като бонуси за добре свършената работа на земеделските администратори. Гълъбовският прокурор сочи още, че договорите са регистрирани по молба на стопаните, вследствие на което са събирани такси от 1 лев за всеки едногодишен договор.
След като "Старозагорски новини" беше сигнализиран за случая, изпрати официално запитване до Министерството на земеделието и храните. От там ни отговориха, че според Правилника за вписвания, не би следвало да се събират такси при вписването на такива едногодишни договори.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |