Събития Газификацията намалява вредните вещества във въздуха с 26 000 тона годишно

Газификацията намалява вредните вещества във въздуха с 26 000 тона годишно

Сряда, 27 февруари 2019 г., 14:09
Размер на буквите

газификацияС 26 000 тона по-малко са емисиите на вредни вещества във въздуха - фини прахови частици, серни и азотни оксиди, въглероден оксид и летливи органични съединения, благодарение на газификацията. Резултатите са постигнали клиентите на „Овергаз Мрежи“ само за 2018-а година, като са заменили неефективните и неекологични енергоизточници, които използват за отопление, подгряване на вода и готвене, с природен газ.

Най-много са „спестените“ вредни вещества в столицата – почти 9 000 тона. В Русе, един от градовете с най-сериозни проблеми със замърсяването на въздуха, вредните емисии щяха да бъдат с 2750 тона повече, ако не бяха газифицираните битови и стопански клиенти. Във Велико Търново опасните за здравето вещества във въздуха са с близо 1900 тона по-малко, а в Разград с 1300 тона.

Газифицираните болници, училища, детски градини и търговски обекти в страната, които използват синьо гориво, са „спестили“ почти 11 700 тона фини прахови частици, серни и азотни оксиди, въглероден оксид и летливи органични съединения. Благодарение на газификацията на българските домакинства вредните вещества във въздуха са намалели с над 14 000 тона през 2018 година.

Изчисленията на експертите на Овергаз показват, че за 5-6 години присъединяването на всички 350 000 домакинства, които са близо до газоразпределителната мрежа, ще намали с около 6 000 тона годишно емисиите на прахови частици или с близо 30% от емисиите на вредни вещества от битово горене.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |