Събития Първата в България тийн зона е отворена за младите хора в Стара Загора

Първата в България тийн зона е отворена за младите хора в Стара Загора

Понеделник, 28 януари 2019 г., 12:46
Размер на буквите

тийн зонаМодерен и уютен кът, която ще посреща младите хора на Стара Загора, откриха днес в Регионална библиотека Захарий Княжески в Стара Загора.Тийн зоната е оборудвана с компютри, мултимедия, електронни четци, настолни игри, книги и комикси, подходящи за младите посетители и разполага с отлична интернет свързаност. Създаването на зоната е плод на съвместен проект „Енергия за библиотеката“ на Регионална библиотека Захарий Княжески и енергийната компания КонтурГлобал Марица Изток 3, с подкрепата на Община Стара Загора.

Гости на откриването бяха Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, заместник областните управители Петя Чакърова и Красимир Червилов, Алесандро Морето, директор на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 и Красимир Ненов, изпълнителен директор на топлоелектрическата централа, омбудсманът Надежда Чакърова, много ученици, учители, представители на неправителствени организации.

Директорът на библиотеката Надежда Груева разказа, че идеята за тази зона идва от старозагорката Дима Михайлова, която е разработила дипломна работа за нея. 

След това тя била подкрепена от ръководството на енергийната компания, библиотекатаи Община Стара Загора и реализирана чрез проекта Енергия за библиотеката.

Зоната е за Вас, младите хора на Стара Загора. Очакваме тук да бъдете активни, да активизирате мисловните процеси и да има много пишещи младежи. Надяваме се с тази зона да обогатим традициите в нашия град и да се стимулира творчеството и познанието - каза Иванка Сотирова. Тя благодари на всички, работили по проекта, от името на кмета Живко Тодоров, за когото развитието на младите хора е един от най-важните приоритети.

С готовност години наред подкрепяме каузите на Регионална библиотека Захарий Княжески. В случая обединихме усилия и създадохме модерен и уютен кът. Нямам съмнения, че тук ще идват много млади хора - сподели Красимир Ненов.

Младият омбудсман Бетина Радева благодари за придобивката и обеща от името на младите хора зоната да стане място за срещи, инициативи и младежко общуване - съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Това е първата такава зона в България. Помислили сме как да разнообразим живота на младите хора, надявам се и те да дадат нови идеи - обясни Димка Михайлова.

В новото младежко пространство ще има англоезични дни, представяния на книги, филмови вечери, читателски и писателски клуб, клубове по разговорен английски и настолни игри. Ще се провеждат и различни дискусии по теми, които интересуват младите хора. Мястото ще бъде домакин и на младежки отбори по робопрограмиране, легороботика и математика.

Работното време засега е от 9.30 до 17.30 часа, но организаторите обмислят то да бъде удължено до 19.30 часа.

IMG 2278

IMG 2300

IMG 2266

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |