Събития Оливие Маркет е новият президент на Американската търговска камара в България

Оливие Маркет е новият президент на Американската търговска камара в България

Сряда, 23 януари 2019 г., 09:56
Размер на буквите
Оливие МаркетОливие Маркет, президент на AES България и ръководител „Бизнес развитие“ на AES Eurasia, е новият президент на Американската търговска камара в България. Той беше избран единодушно от Борда на Камарата. Господин Маркет беше част от предишния Борд (2015-2018 г.). Той бе избран за нов мандат на провелото се през месец декември м.г. Общо събрание на Камарата. На позицията президент, той наследява д-р Красимира Чемишанска, директор за България, AmGen България, която я заемаше в периода 2013-2018 г.
Щастлив и доволен съм да приема оказаната ми чест да служа като президент на Американска търговска камара в България. Поемам тази позиция в много интересен и динамичен период, през който ние виждаме ежедневно промените, които се случват във всички икономически сектори, за да могат компаниите да бъдат по-ефективни, да отделят по-голям фокус на клиентите и да са готови да прегърнат иновациите, които трансформират бизнесите. Връзките между американските бизнеси и България е пример за ползите, които международни компании с отлична репутация носят на местната икономика. С подкрепата на колегите ми в Борда, на екипа на АмЧам, аз ще работя за последващо развитие на американо-българските отношения – сподели Оливие Маркет след като беше избран.
Бих искала да поздравя Оливие за неговия избор и да изразя своето възхищение за силата, която той показва с поемането на допълнителни отговорности. Наистина, неговият опит както член на Борда, така и в своята корпоративна роля, ще са му от полза за ръководенето на организацията в бъдеще. На него и на цялата Камара желая успехи, в които съм твърдо убедена – сподели предишния президент на АмЧам д-р Красимира Чемишанска.

Нов Изпълнителен комитет

По време на първата среща на Борда бе избран нов Изпълнителен комитет на Камарата. Наред с президента, който ръководи работата както на Борда, така и на Изпълнителния комитет, допълнителни роли поеха още трима от новите членове на управителното тяло:
  • Станислава Танева, управляващ директор, Директор Корпоративно и инвестиционно банкиране, Ситибанк Европа АД, клон България – първи вицепрезидент.
  • Борислав Димитров, управляващ директор, Cisco Systems Bulgaria – втори вицепрезидент
  • Константинос Папаянис, управляващ директор, Merck, Sharp and Dohme Bulgaria – ковчежник.
Кой е Оливие Маркет?

Оливие Маркет пое отговорносттите на Президент на бизнеса на AES в България през януари 2015 г. Преди да се присъедини към AES България, той е вицепрезидент „Бизнес развитие“ на AES Домениканска република. Неговата кариера в енергийния сектор започва през 1995 г. във френската компания Electricité de France (EDF), където работи 9 години преди да се присъедини към AES Corporation.
Преди преместването си в България, Оливие Маркет е мениджър Бизнес развитие за AES в САЩ, директор Бизнес развитие за AES Сингапур и вицепрезидент Бизнес развитие за AES Бразилия и Домениканска република.
Г-н Маркет е завършил „Ecole Nationale Supérieure des Mines de Paris”, Париж, Франция. Той има магистърска степен по машнно инженерство в от университета Texas A&M, САЩ и MBA от Harvard Business School.
Оливие Маркет говори френски, английски и испански, както и има работни познания по португалски и български езици.

За Американската търговска камара в България

Американската търговска камара в България (АмЧам) обединява над 350 американски, български и мултинационални компании в страната. За своите 23 години в България Камарата се превърна във водеща бизнес организация, като инициатор на събития на актуални теми в областта на икономиката, международните и национални политики, социалната сфера.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |