Събития Български компании с интерес за сътрудничество с Иран можат да се включат в Смесения комитет за търговия

Български компании с интерес за сътрудничество с Иран можат да се включат в Смесения комитет за търговия

Понеделник, 21 януари 2019 г., 16:04
Размер на буквите
сътрудничество с ИранБългарската търговско-промишлена палата информира за засилен интерес от страна на партньори от Иран за двустранна търговия и съвместна бизнес дейност с български компании. По информация от Посолството на Ислямска република Иран в София и Палатата на търговията, промишлеността, минното дело и земеделието на Иран предстои създаване на смесен комитет за търговия, който да приобщи фирми от двете страни с интереси за взаимоизгодно сътрудничество. Комитетът за търговия ще бъде съставен от представители на бизнеса, като членовете от иранска страна вече са определени.
БТПП е поела ангажимент да окаже съдействие при формирането и определянето състава на българската част на комитета. В тази връзка български компании с интерес за сътрудничество с Иран и желание да се включат в Смесения комитет за търговия могат да заявят свое участие в срок до 31 януари 2019 г. на тел. 02/8117421 и 02/8117489 или на E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Участието в комитета е отворено за всички компании.
Смесения комитет за търговия ще бъде създаден по време на следващото заседание на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество, която ще се проведе през първата половина на 2019 г. в София.
По информация от Министерството на икономиката през 2017 г. износът от България за Иран включва: химични торове, пътнически автомобили, крикове, семена (рапица, слънчоглед), медикаменти, електрически апарати и др. Иранският внос се състои от нефтени масла, полимери, флоатно стъкло, фурми, грозде, синтетични влакна, пръти и профили от легирани стомани и др.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |