Събития По-кратък срок за одобрение на сезонни работници в България

По-кратък срок за одобрение на сезонни работници в България

Сряда, 09 януари 2019 г., 17:07
Размер на буквите
сезонна работаОдобрението на визите за сезонните работници, с право да работят в България, вече ще става за 15 календарни дни, а не както беше до сега - в срок от 35 дена. Промяната се прави с одобрения от Министерския съвет проект на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за издаване на визи и определяне на визовия режим. Промяната ще създаде условия за по-бързо обработване на заявленията на лица, които желаят да извършват трудова дейност като сезонни работници у нас и ще спомогне за по-ефективното задоволяване на потребностите на българските работодатели от работна сила за целите на сезонна заетост.
Според законодателството сезонен работник е гражданин на трета държава, който запазва основното си място на пребиваване в трета държава и пребивава законно и временно на територията на държава-членка, за да извършва работа, която зависи от смяната на сезоните, въз основа на един или повече срочни трудови договори, сключени пряко с работодател, чието седалище е в конкретната държава-членка.
Максималната продължителност на престоя е не-повече от 9 месеца в рамките на период от 12 месеца. След този период гражданинът на трета държава следна да напусне територията на държавата членка, съобщиха от правителствената информационна служба.

Според данни на Агенцията по заетостта 6518 чужденци от трети страни са регистрирани за сезонна заетост (до 90 дни) в България през лятото на 2018 г. право да работят тук за 9 месеца са поискали 110 души.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |