Събития Ученици от Стара Загора се обучават за адаптация към пазара на труда

Ученици от Стара Загора се обучават за адаптация към пазара на труда

Вторник, 08 януари 2019 г., 14:01
Размер на буквите
CCiВ Център по кариерно ориентиране днес стартира първият модул от динамичен психотренинг на тема Повишаване конкурентоспособността и адаптацията към пазара на труда. Той е организиран от Център за подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране при Община Стара Загора, съвместно с педагогически съветници и психолози от училищата в град Стара Загора и Дирекция Бюро по труда - Стара Загора. В психотренинга ще се включат дванадесетокласници от училищата: ПГСАГ Лубор Байер, СУ Васил Левски, ТГ Княз Симеон Търновски, ПГ по облекло и хранене Райна Княгиня, СУ Иван Вазов, СУ Христо Ботев, ПГ по електроника Джон Атанасов, и ПГ по електротехника и технологии Г. С. Раковски.
В четири последователни дни младежите ще развиват умения за търсене на работа, подготовка на документи при кандидатстване за работа и подготовка за явяване на интервю за работа, които ще повишат конкурентоспособността и адаптацията им към пазара на труда.
Психотренингът ще бъде проведен от Димка Кънева, организационен психолог в ПГСАГ Лубор Байер, Станимира Димитрова, специалист кариерно ориентиране в ЦПЛР - Кариерно ориентиране при Община Стара Загора и Ваня Йорданова, психолог в Дирекция Бюро по труда - Стара Загора.

В периода 18 - 21 февруари 2019 г. в тренинга ще се включат и дванадесетокласниците от училищата: НПГ по ветеринарна медицина И. П. Павлов, ПГ по строителство и дървообработване Инж. Н. Ранчев, ПГ по механотехника и транспорт Н. Й. Вапцаров, Национално училище за музикални и сценични изкуства Христина Морфова, Спортно училище Тодор Каблешков, СУ Христо Смирненски, ГПЧЕ Ромен Ролан и СУ Максим Горки, съобщават от пресцентъра на Община Стара Загора.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |