Събития Общината дарява имот на Старозагорската митрополия за музей

Общината дарява имот на Старозагорската митрополия за музей

Сряда, 19 декември 2018 г., 09:33
Размер на буквите
1ресторант АязмотоВ четвъртък, в сградата на Старозагорската митрополия, в присъствието на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, кмета на града Живко Тодоров и председателя на Общинския съвет Таньо Брайков, ще бъде официално подписан договора за дарение на бившия ресторант Аязмото от община Стара Загора на Старозагорска митрополия.
Старозагорският архитект Петър Влахов ще представи и идейния проект за ремонт на сградата. Веднага след това митрополит Киприан ще отправи архипастирския си благослов за Рождество Христово.
Решението за дарение бе взето от Общинския съвет на 31 януари т. г. Имотът се дарява при условия да се изготви и внесе в община Стара Загора идеен проект за преустройство на имота, да се ползва за обществени нужди; да бъде изграден църковен музей с природонаучна част, свързана с флората и фауната на парка, както и с неговата история.
Срокът за изпълнение на целия проект е 10 години. Ако не се изпълнят условията по дарението имотът ще бъде върнат автоматично на община Стара Загора.
Земята, върху която е построен ресторанта, е общинска, с отстъпено право на строеж. Сградата е построена през 1971 година, със застроена площ - 832 кв. м. и РЗП - 2 086 кв. метра.
Обектът е собственост на Община Стара Загора от края на месец юни 2013 г., преди това бе на бизнесмена Стойчо Кълвачев, който пък го закупи от собственици след приватизация. След фалита на фирмата на Кълвачев, обектът бе обявен за продажба на търг от съдия изпълнител. Община Стара Загора го откупи за 285 000 лева.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |