Събития Коледно-новогодишна програма на Държавна опера-Стара Загора

Коледно-новогодишна програма на Държавна опера-Стара Загора

Четвъртък, 13 декември 2018 г., 17:09
Размер на буквите
48392198 1 nПрез тази седмица със спектаклите на операта Бохеми и на балета Дон Кихот в Държавна опера-Стара Загора започва програмата, в която ще властва Коледния дух.
За най-малките ни зрители сме подготвили специален спектакъл Коледната мечта на Музичко. Той ще бъде представен на 17 декември от 10,30 ч. във фоайето на Операта и в следващите дни ще гостува в Детска градина №58 Звездица, Детска градина №66 Детски рай и Детска градина №10 Светлина.
Музичко е пухкаво, бяло мече, което обича да слуша музика и я търси навсякъде – в парка при птичките, на улицата при колите и клаксоните, в детската градина…
В концерта-спектакъл Коледната мечта на Музичко малките зрители ще присъстват на сбъдването на мечтата на музикалното мече – да присъства на истински Коледен концерт с коленди песни край коледната елха.
Ще се запознят с музикалните инструменти Цигулка, Виолончело, Флейта.
Ще танцуват и пред тях ще танцуват малките артисти от балетната студия на ДЮСОБ Маргаритки.
Ще се насладят на изпълненията на най-малките и на малко по-големите певци от Вокалната студия на Маргаритки.
Музикалното пътешествие на Музичко ще бъде заедно с Феята Нели и Граф Теодор /Нели Нечева и Теодор Петков, солисти в Държавна опера-Стара Загора/. С тях малките зрители ще узнаят повече за нотите, за различните класически танци, ще разберат и кой е любимият танц на Музичко и как се изпълнява по двойки...
Зрителите на Коледната мечта на Музичко ще изживеят магията да посрещнат Дядо Коледа в края на този незабравим концерт-спектакъл!
Сценарият и режисурата на Коледната мечта на Музичко е на цигуларката Красимира Георгиева от Трио Реверанс, която заедно с Цветомира Динева - флейта и Павлина Димитрова-виолончело свири в трио от 2010 година. Трите талантливи инструменталистки са артист-оркестранти в Операта.
На 18 и 19 декември са коледните концерти със специален гост Васил Петров, диригент Владимир Бошнаков и оркестър на Държавна опера-Стара Загора. Джаз легендата Васил Петров ще изпълни едни от най-красивите Коледни класики и ще пресъздаде топлината и споделеността, с които свързваме Рождество Христово. На сцената ще се присъединят и Йордан Тоновски джаз трио и джаз певицата Весела Морова.
Всяка една от Коледните класики в програмата са подплатени от различна интерпретация на Васил Петров с неочаквани музикални нюанси. Забавните Коледни мелодии са развити в суинг и джаз аранжимент, докосващи балади и красиви валсове.
В програмата са Rudolf the Red nosed ReindeerWhite Christmas , Let it snow, Santa Clause is coming to town, Blue Christmas, Jingle Bells, Have yourself a Merry Little Christmas, Ave Maria, Winter Wonderland, The Christmas songs и авторски Коледни песни на Васил Петров.
Билетите са вече в подажба!
На 20 и 21 декември от 19 часа са представленията на жизнерадостния балет Снежанка и седемте джуджета. Вход за деца до 12 години е свободен! Ярките костюми в стил Уолт Дисни, пъстроцветни картини в комбинация с многообразие от танцови техники и с много настроение разказват любимата на малки и големи приказка. Хореографът Силвия Томова използва виртуозно стилни театрални и танцови похвати – влага типична за хореографския си почерк неповторима чувственост и лирика и подсилва контраста в изобразяването на колоритните приказни персонажи с доза хумор и ирония. Участието на децата от ДЮСОБ „Маргаритки“ изпълва сцената с вълнение и огромно очарование!
На 31 декември от 18 часа за трета поредна година Държавна опера-Стара Загора представя разкошен Новогодишен концерт. Тази година специални участници са любимият актьор Тончо Токмакчиев и оперната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън, а режисьор Славчо Николов. Участват и солистите на Държавна опера-Стара Загора Елена Петрова, Яница Нешева, Георги Динев, Офелия Христова, Ивайло Джуров, Емилия Джурова, Ивайло Йовчев. Ще прозвучат популярни оркестрови пиеси, арии, дуети, ансамбли от опери, оперети и мюзикъли на Гаетано Доницети, Жорж Бизе, Жак Офенбах, Йохан Щраус, Имре Калман, Франц Лехар, Дейл Васерман и др. Прекрасен акцент в програмата ще бъде участието на Балета на Държавна опера-Стара Загора. В билета е включен кетъринг. С томбола ще бъде изтеглена награда за зрител, закупил билет – СПА-уикенд за двама в Хотел Армира.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |