Събития Бизнес делегация до Намибия, Мозамбик и Кения, 21-26 януари 2019

Бизнес делегация до Намибия, Мозамбик и Кения, 21-26 януари 2019

Четвъртък, 13 декември 2018 г., 16:51
Размер на буквите
1бтпп122018Българската търговско-промишлена палата проучва интереса на бизнеса за участие в делегация до Намибия, Мозамбик и Кения, която да придружава заместник министър – председателя и министър на външните работи на Република България г-жа Екатерина Захариева по време на официалното и посещение в африканските страни в периода 21 – 26 януари 2019г.
Горепосочените африкански страни се характеризират със следните особености:
Най-голям дял в икономиката на Намибия заемат секторите минно дело, селско стопанство и туризъм. Страната има силно развит банков сектор. Интересът на бизнес-средите в България към намибийския пазар постепенно нараства, особено с разкритите възможности за износ на медни руди и техните концентрати.
През последните години в Мозамбик се наблюдава обширна реформа, която е в основата на икономическия ръст на страната. Перспективни групи стоки за износ в африканската страна са: хладилници, замразители, консерватори и др, готови и консервирани храни, пластмасови тръби и маркучи.
Кения е сред развитите икономики в Източноафриканската общност и е център за финансови, комуникационни и транспортни услуги. Сред предимствата на Кения могат да бъдат посочени доброто географско положение, либералната икономика и добре развитият частен сектор. Основните отрасли включват: селско стопанство, горско и рибното стопанство, минно дело, промишленото производство, енергетиката, туризъм и финансови услуги. Правителството на Кения предприема редица регулаторни реформи за стимулиране на чуждестранните инвестиции.
В тази връзка, моля заинтересованите за участие, да потвърдят в срок до 20 декември 2018 /четвъртък/ на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . БТПП ще информира допълнително за финансовите условия за участие и програмата на посещнието.
При наличието на допълнителни въпроси, може да се свързвате с дирекция „ Международно сътрудничество и междунродни организации“ на тел.: 02 8117 494, 8117 489.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |