Събития AES България дарява 2 млн. лева за нов стадион в Гълъбово

AES България дарява 2 млн. лева за нов стадион в Гълъбово

Сряда, 12 декември 2018 г., 09:51
Размер на буквите
1копка стадион121218Първа копка на AES Арена Гълъбово направиха президентът на компанията Оливие Маркет, кметът на Община Гълъбово Николай Тонев и областният управител на Стара Загора Гергана Микова.
Инвестицията в проекта е в размер на 2 млн. лева и е осигурена от AES България като част от програмата за корпоративна социална отговорност на компанията.
Нашата мисия е да подобряваме живота на хората в регионите, в които работим. Много се радвам, че започваме нов проект в Гълъбово след като реновирахме Младежкия център в града и облагородихме парковото пространство около него, и реконструирахме централния булевард в Гълъбово – Република, заяви Оливие Маркет. Още си спомням как синът ми Луи игра с футболния отбор на Гълъбово – Ботев, и той все още пази с гордост екипа си. Надявам се, че след няколко години, благодарение и на новия стадион, отборът на града ще достигне и до Шампионска лига, допълни с усмивка Маркет.
Всеки построен обект променя облика на града за добро. Ние работим по много проекти, но тези, които са построени с помощта на AES и останалите инвеститори в града, винаги са били с особена обществена значимост за моите съграждани. Дарение като това, което днес получаваме, допринася за развитието на младежта и спорта в нашата община и помага да задържим младите хора в града, заяви Николай Тонев. Той допълни, че общината има дългосрочно и ползотворно сътрудничество с AES България и ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово.
За изпълнител на обекта е избрано общинското дружество Благоустройство и чистота, а строителните работи ще бъдат започнати веднага.
До момента AES България е инвестирала над 14 млн. лева в проекти за подпомагане на местните общности в Гълъбово и Каварна. Приоритет в програмата за корпоративна социална отговорност на AES България са проектите в сферата на образованието, здравеопазването, спорта и местната инфраструктура.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |