Събития В Стара Загора създават Културен център за талантливи деца

В Стара Загора създават Културен център за талантливи деца

Понеделник, 10 декември 2018 г., 08:18
Размер на буквите
1Културен център1218Започват ремонта на сградата, в която ще се помещава Културен център за талантливи деца в Стара Загора. Те включват основен ремонт, преустройство и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на съществуваща сграда в цeнтъpa нa гpaдa. Имотът, дарен на Община Стара Загора от Mapия Жeĸoвa, e c дaнъчнa oцeнĸa нaд 1 млн. лeвa. Центърът щe нocи имeтo нa нейния пoĸoен брат пpoф. Πeтъp Жeĸoв - видeн oбщecтвeниĸ, ĸoмпoзитop, пиcaтeл и yчeн-гeнeтиĸ, нocитeл нa звaниeтo Πoчeтeн гpaждaнин нa Cтapa Зaгopa.
Центърът ще разполага с камерна зала, зала за експозиции и музикален магазин.
Предвидено е игралната зала до момента да се превърне в камерна зала с добра акустика и 48 места, със стифиращи се столове с лека метална конструкция, които ще се съхраняват в помещението, оформено след затварянето на съществуващия отвор в пода до стълбището, между сутерена и партера.
Фоайето пред залата ще има гардероб и помещения за портиер и техника за телекомуникации и видеонаблюдение.
На мястото на магазина в източното крило ще се разположат изложбена площ и музикален магазин. Предвижда се възстановяване на зазиданите отвори за врата и прозорци по южната фасада към ул. „Генерал Гурко“.
Офисът на галерията към залата ще се ползва и за гримьорна, а в камерната зала ще се изгради подиум за изпълнителите с дървена конструкция и дюшеме. С цел затъмняване на залата се предвиждат външни ролетни щори, таванът в залата ще бъде окачен, а хлътналите части ще бъдат обшити с акустични пана.
На втория и третия етаж ще се разположат кабинети по музика, актьорско майсторство и рисуване. Сградата ще бъде противопожарно обезопасена и топлоизолирана.
На нивото на сутерена зазиданите прозорци по южната фасада ще бъдат отворени и ще се възстановят английските дворове към тях. Съществуващата компрометирана тухлена ограда ще се демонтира и ще се изгради нова ограда със стоманобетонови колони и метални пана между тях, на които децата ще могат да експонират свои художествени произведения. Предвижда се облицовка от гранитни плочи по бетоновите части на оградата. Към ул. Ген. Гурко оградата ще е ажурна, с метална плъзгаща врата за достъп към двора.
Подовата настилка във фоайето, в изложбената зона и коридорите ще бъде от гранитни плочи, а за учебните стаи се предвижда ново дюшеме.
Фасадите ще бъдат топлоизолирани и ще се оформят отвори към бул.“М. М. Кусев“ и ул. Ген. Гурко, като съществуващите от 1939 г. архитектурни елементи-конзоли и главен корниз при стрехата на сградата ще се запазят.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |