Събития КонтурГлобал Марица Изток 3 подкрепи ученици и студенти да продължат образованието си

КонтурГлобал Марица Изток 3 подкрепи ученици и студенти да продължат образованието си

Петък, 16 ноември 2018 г., 13:22
Размер на буквите
1стипендии КонтурГлобалНа 9 ноември в Стара Загора фондация Бикоуз посрещна стипендиантите на програмата Готови за успех за тринадесета поредна година. Инициативата подпомага отлични ученици в 12 клас и студенти в държавни учебни заведения, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция.
През 2018 г. КонтурГлобал Марица Изток 3 отново застана до дългогодишните си партньори от фондация Бикоуз. Компанията подкрепя инициативата като част от своята програма Дарителство по ведомост. Служителите на КонтурГлобал Марица Изток 3 отделят средства ежемесечно за тази кауза под формата на индивидуални дарения, които компанията удвоява.
Стипендиите са осигурени изцяло от дарения, като стипендии за 2018/2019г. получават 22 ученици и 69 студенти. Водещ критерий при избора на кандидати е техният среден успех, а като минимум те трябва да имат над 5.00 за студенти и над 5.50 за ученици. Броят на стипендиите Готови за успех зависи от сумата на набрани през годината дарения. Стипендия за студент осигурява 2000 лева, а за ученик в 12-ти клас – 1000 лева.
КонтурГлобал Марица Изток 3 подкрепя младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключителни постижения, отличен успех и са целенасочени, мотивирани и активни. Чрез тази програма стипендиантите не само имат възможност да продължат образованието си, но и да получат подкрепа за старт в кариерата и да се запознаят с водещи работодатели.
Никол, студентка по медицина 4 курс, сподели, благодарейки на дарителите: Научихте ни на нещо важно: да искаме да сме от другата страна – повече от 50% от стипендиантите по програмата стават дарители по нея след излизането си.
Надя Синигерска-Бохорова, мениджър Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие в КонтурГлобал Марица Изток 3 се обърна към присъстващите в залата със следните думи: Благодарим ви, за усилията, които полагате да блестите, за смелостта, която ви води и удовлетворението, което носите на всички, които ви подкрепят.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |