Събития Проектът Агенти на промяната достигна своя заключителен етап

Проектът Агенти на промяната достигна своя заключителен етап

Петък, 16 ноември 2018 г., 10:34
Размер на буквите
1plakat1611Проектът Агенти на промяната, съвместно реализиран от комуникационна агенция Юнайтед партнърс, фондация Образователно сътрудничество, община Каспичан и технологичната компания от Унгария Нетикъл достигна своя заключителен етап. Социално отговорната инициатива, насочена към реинтегрирането на младите хора между 15 и 29-годишна възраст, които не работят и не учат, към образователната система или работната сфера обедини хората с интерес в областта.
Сред целите, заложени в нея, са създаването и задълбочаването на връзката между институциите, влияещи върху процеса на реинтеграция чрез изграждане на платформата Младежи на работа – виртуално пространство, свързващо младежи и работодатели, която се радва на все по-голям интерес.
Основните резултати от изминалите месеци, през които Агенти на промяната активно работи, включват проучване и анализ на иновативни методи и практики от ЕС, които са в основата на процеса по развитие на хората до 29-годишна възраст; анализ на темите в социалната мрежа Facebook, които вълнуват целевата група, както и работни срещи на територията на община Каспичан. За да повиши осведомеността на потребителите и за да подпомогне адаптивността им, Юнайтед партнърс създаде наръчник за комуникция между младежите и работодателите  в община Каспичан. Освен това агенцията организира среща, на която бяха обсъдени значими за тях теми. Представители на агенцията работиха съвместно с присъстващите за намиране на ефективни решения на актуални проблеми. Също така бяха адаптирани и пилотирани новаторски методи за комуникация с целевата група. Бе представено и индивидуално онлайн приложение за създаване на автобиография.
Резултатите от дейността до момента показват, че проведените информационни кампании са достигнали до над 100 000 младежи на възраст между 14 и 29 години от регион Шумен и близките до него населени места. Ключовите послания са изведени от актуални теми и изразяват директен призив към младежите за повишаване на тяхната лична и социална ангажираност. Анализите сочат, че практическата насоченост на апелите влияе положително върху нарастването на мотивацията у младите хора с интерес и желание за реализация.
Едно от финалните събития в календара на проекта е представянето на крайните резултати, постигнати от Агенти на промяната, което се състоя на 26 октомври 2018 г. (петък) в клуб Перото на НДК. Гости на събитието бяха представители на неправителствени организации, държавната администрация, журналисти, хора, които работят с младежи и имат опит и отношение по темата. Те имаха възможност да се включат в дискусия за обсъждане на проблема за ангажираността на младите хора и за намиране на ефективно решение за ограничаването му.
 
За контакт: Анна Портарска, ръководител на проекта, тел. 0888670502, Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Приложение:

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |