Събития В Стара Загора изграждат нова зала за бадминтон и други спортове

В Стара Загора изграждат нова зала за бадминтон и други спортове

Вторник, 06 ноември 2018 г., 15:38
Размер на буквите
1IMG 9695 0611Усилията ни са насочени към изграждане на зала за бадминтон, мисля, че ще можем още следващата година за започнем изграждането и, каза днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той поздрави Пламен Михалев и Тихомир Киров-европейски шампиони по бадминтон в групата 40+.
Бадминтонът се очертава като един от спортовете, който носи най-много успехи на града ни. Благодаря на Христо Михалев, доказаха че в този спорт вече има трайно изразена традиция, каза градоначалникът.
Той поясни, че заедно с ресорния зам.-кмет Красимира Чахова ще водят разговори с опозицията срещу изграждането на залата. В нея освен бадминтон ще могат да се упражняват и други спортове.
По проект залата ще е многофункционална и ще може да приема по 100 състезатели на час.Тя ще струва около 3 млн. лв., които ще бъдат дадени от Общината.
Стара Загора е столица на бадминтона в България, каза Христо Михалев, председател на Управителния съвет на Спортен клуб Бадминтон. Той похвали двамата шампиони за тяхното трудолюбие и ентусиазъм. Стигнали са до успеха след победи над всичките си съперници, не са загубили нито един гейм, макара че са тренирали усърдно само три месеца оп два часа сутрин и вечер. Европейското първенство се е провел в Гуадалахара в края на септември. В него са участвали 1260 състезатели и се определя като най-голямото европейско състезание досега. Пожелавам им да устоят европейската титла, а догодина има и световно първенство, обясни Михалев.
Ние пък ще обещаем нова зала, допълни кметът Живко Тодоров.
Двамата състезатели разказаха, че им се е паднал най-тежкия жребий, но са успели да победят в мачовете. На финала са се наложили над двойка състезатели от Швейцария и Дания. И двамата са на по 41 години. За пръв път са играли едни срещу друг, когато са били седемгодишни. Оттогава са все заедно. И двамата не скриха, че имат желание и за световна титла догодина в Полша.    
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |