Събития В Казанлък откриха новата сграда на Техническия колеж

В Казанлък откриха новата сграда на Техническия колеж

Сряда, 31 октомври 2018 г., 11:20
Размер на буквите
1колеж нова сграда301018В навечерието на Деня на будителите в Казанлък бе открита обновената сграда на Технически колеж – Казанлък към Технически университет – София. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова изрази своята благодарност към предприемчивите казанлъчани за тяхната инициативност да подкрепят развитието на кадрите, нужни на пазара на труда в града. Всеки от бизнеса в Казанлък даде своя принос днес да имаме Технически колеж. Това са хората, които дадоха и дават отличен пример за последователност в желанието си да го има Колежът и днес мога да заявя, че това са едни от народните будители в Казанлък – местният бизнес. Поздравявам ги, че са родолюбиви , че сърцата им са в Казанлък, че целите и мислите им са дългосрочно свързани с града. Така е пребъдвал и ще пребъде Казанлък, каза още Стоянова.
 Преди една година заедно поставихме началото на обучение, ориентирано към изискванията на пазара и на бизнеса. Факт е, че от много години Казанлък е център на машиностроенето в България, че градът и регионът имат нужда от квалифицирани специалисти с висше образование. Не само в Казанлък, а в цялата страна се усеща силен глад за инженери. Мисията на колежа е свързана с преодоляването на всички тези предизвикателства, а това може да се случи само с помощта на бизнеса, с добра материална база, която ще гарантира обучаването на конкурентоспособни специалисти, подчерта и ректорът на Технически университет – София проф. Георги Михов.
Кметът на Казанлък връчи Благодарствена грамота и Почетния знак на Казанлък на изпълнителния директор на Арсенал АД Николай Ибушев за активната му роля при набирането на дарителски средства за ремонта на сградата и на ректора на Технически университет – София за големия принос в сбъдването на мечтата на казанлъчани да имат Технически колеж.
Сградата на бившата Професионална гимназия по строителство бе предоставена за ползване и стопанисване от Технически университет - София за нуждите на колежа в Казанлък с Решение № 29 от март 2018 г. Ремонтните дейности започнаха след съвместната инициатива на Община Казанлък, местния бизнес и колежа и набраните над 320 000 лв. от 32 фирми и 14 физически лица.
С осигурените средства бяха финансирани ремонтните дейности по сградата: подмяна на ел. инсталацията, монтаж на LED осветление, съгласно всички съвременни изисквания, изграждане на нова отоплителна инсталация и газификация. Помещенията са цялостно санирани, нови са подовата настилка и санитарните възли. Монтирани са СОТ и видео наблюдение. Изградените съвременни системи за визуализация ще подпомагат преподаването на учебния материал.
Тази година Технически колеж - Казанлък прие студенти за втори път по специалността Технология на машиностроенето. Така в единственото легитимно висше училище в града, звено на Технически университет – София в обновената сграда се обучават близо 150 студенти в първи и втори курс.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |