Събития В Стара Загора се проведе европейски празник Единни в многообразието

В Стара Загора се проведе европейски празник Единни в многообразието

Четвъртък, 25 октомври 2018 г., 15:24
Размер на буквите
1европразник2018Европейски празник под надслов Единни в многообразието се проведе днес в Културно-информационния център Етносвят България. Сред гостите бяха областният управител Гергана Микова, зам.-кметът на Стара Загора по хуманитарни дейности Иванка Сотирова и началникът на Регионално управление на образованието Татяна Димитрова. Събитието е част от Комуникационната стратегия на Република България за председателството на Съвета на Европейския съюз.
Стара Загора е един от най-древните градове, не само в Европа. Той е кръстопът на много култури и много народи, но ние сме успели да покажем, че можем да бъдем заедно в различието си. Въпреки че неотдавна приключи председателството на България на Съвета на Европейския съюз, продължава да работи този механизъм, чрез който искаме да покажем не само на Европа, но и на целия свят, че България е прекрасно място, в което хората живеят заедно в многообразието, обменят културни и кулинарни традиции. С помощта на Основно училище Георги Райчев и Културно-информационния център Етносвят България успяхме да пресъздаден малък кът, илюстриращ моите думи – каза областният управител Гергана Микова.
Ученици от Основно училище Георги Райчев представиха знамената на няколко страни членки на ЕС, изработени от тях, а след това участваха във викторина, в която показаха завидни знания за Европейския съюз. В нея участваха още Гергана Микова и Иванка Сотирова.
Тържеството продължи с музикални поздрави на ученици и преподавателя Полина Влахова от Националното училище за музикални и сценични изкуства Христина Морфова и вокална група Сиверинчета от ОУ Георги Райчев. Ария на Керубино от операта Сватбата на Фигаро на Моцарт изпълни Зорница Златева, а гръцко стихотворение рецитира Димос Панайотидис от старозагорското музикално училище по случай националния празник на Гърция – 28 октомври. В концерта участваха и чешки доброволци в Стара Загора.
Гостите разгледаха кулинарна изложба, представяща характерни ястия на държави от ЕС. Празникът завърши със засаждане на четири кипариса пред сградата на Културно-информационния център Етносвят България.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |