Събития Три са номинациите на Държавна опера-Стара Загора за наградите Кристална лира на Съюза на музикалните и танцови дейци за 2018 г.

Три са номинациите на Държавна опера-Стара Загора за наградите Кристална лира на Съюза на музикалните и танцови дейци за 2018 г.

Понеделник, 22 октомври 2018 г., 16:05
Размер на буквите
1DSC02252f 1Номинацията в категория Постановъчен екип е за премиерата на оперно-кукления спектакъл на операта Турандот от Джакомо Пучини на 29.03.2018 г. на сцената на Държавна опера – Стара Загора.
В категория Диригент номинацията е на Ивайло Кринчев, главен диригент на Държавна опера-Стара Загора - за премиерата на операта Набуко от Джузепе Верди на 8 юли 2018 г. – трето издание на Опера на стадиона – Стара Загора.
Анелия Димитрова, примабалерина в трупата на балета на Държавна опера-Стара Загора е номинирана в категорията Млад изпълнител за ролята на Демна в танцовата драма Нестинарка от Марин Големинов – премиера на 23 май 2018 г. на сцената на Държавна опера – Стара Загора.
Съюзът на българските музиканти и танцови дейци (СБМТД) и Класик ФМ радио присъждат ежегодно награди за ярки постижения в музикално-изпълнителското и танцово изкуство. Наградите са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на забележителни постижения в изпълнителското и танцовото изкуство и се наричат „Кристална лира“. Наградите „“Кристална лира са статуетка и грамота. Те се присъждат в 15 основни направления (жанрове) в музикално-изпълнителсото и танцово изкуство: Оперно и оперетно изкуство, Музикален фолклор, Танцов фолклор, Поп и рокмузика, Педагози, Инструменталисти, Постановъчен екип, Балетно изкуство, Джаз, Оркестрово изкуство, Хорово изкуство, Млад изпълнител, Диригенти, Камерни ансамбли, Музикална критика.
22-рите поред награди Кристална лира ще бъдат връчени на 1 ноември – Ден на будителите, на церемония в Държавен музикален и балетен център преди началото на традиционния Гала-концерт.
През 2016 г. престижната награда Кристална лира получи постановъчният екип на спектакъла на Старозагорската опера Лучия ди Ламермур от Г.Доницети в състав: диригент Ивайло Кринчев, режисьор Огнян Драганов, художник на декора Димо Костадинов, художник на костюмите Салваторе Русо, диригент на хора Младен Станев, ас. Диригент Крис МакКракън, ас. режисьор Денис Иванов, пом. Режисьор Пенка Александрова, корепетитори Светлана Денева и Деница Петрова. Премиерата на спектакъла бе на 5 декември 2015 година в рамките на Фестивала за оперно и балетно изкуство-Стара Загора.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |