Събития Намалиха цената на тока на свободния пазар

Намалиха цената на тока на свободния пазар

Четвъртък, 11 октомври 2018 г., 17:35
Размер на буквите
1Металик1018Предприятията от Холдинг Металик започнаха нормално работа, след като Българската независима енергийна борса коригира късно снощи цената на тока за днес.
Тази сутрин в 7,30 часа предприятията от Холдинг Металик започнаха работа с частично ограничаване на обявеното вчера потребление на електроенергия. Почти всички енергоемки машини в дружествата на холдинга работят.
Решението беше взето от Борда на директорите на дружеството, след като късно снощи Българската независима енергийна борса обяви нова сесия за цената на електроенергията за днес от 101,36 лв./MWh, след като в късния следобед анулира обявената първоначално сесия с цена 595, 98 лв./MWh. Обяснението, публикувано на сайта на борсата е, че неадекватно високата цена се е получила в следствие на погрешно въведена информация от страна на един от борсовите търговци.
Въпреки обявената цена в рамките на обичайните стойности за последните месеци в предприятията на Металик и днес бяха въведени известни ограничения, тъй като и тази цена също е необяснимо висока на фона на количествата произвеждана електроенергия в страната, цените на световните пазари и възможностите на българските промишлени субекти. Ще припомним, че към обявената цена от 101,36 лв. предприятията плащат около 30 лв./MWh такса Задължения към обществото и още около 15 лв./MWh за пренос за електроенергията. Затова днес бяха отменени редица производствени дейности в Чугунолеене Първомай, а в Металик – Стара Загора и Енергоремонт – Гълъбово беше ограничена работата на някои енергоемки машини.    Ръководството на Холдинг Металик настоява държавата да предприеме спешни мерки за стабилизиране на работата на БНЕБ и на цените на електроенергията на свободния енергиен пазар.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |