Събития В Стара Загора Холдинг-Металик спира работа заради скъп ток

В Стара Загора Холдинг-Металик спира работа заради скъп ток

Сряда, 10 октомври 2018 г., 16:22
Размер на буквите
1Металик 2Предприятията от Холдинг – Металик Стара Загора спират машините си на 11 октомври заради необичайно високата цена на електроенергията на свободната борса.
Със заповед на Борда на директорите утре машиностроителните предприятия от холдинга ще работят при драстично ограничаване на консумацията на електроенергия, заради 7-кратно по-високата цена на електроенергията, обявена днес следобед в сайта на Българска независима енергийна борса ЕАД (БНЕБ).
В сегмента Пазар Ден напред на борсата за 11 октомври са обявени цени на електроенергията между 595 и 613 лв./MWh при цени от юни досега от 66 до 102 лв./MWh.
Всички енергоемки металообработващи машини в машиностроителните предприятия Металик АД, Енергоремонт – Гълъбово, Чугунолеене – Първомай, Комерсиал АД, GRP-Tech, месопреработвателното предприятие Кумир-СИ и други утре ще бъдат изключени. Работниците ще ползват единствено ръчни електрически инструменти с ниска консумация на електроенергия.
Ограничение на потреблението на електроенергия ще бъде направено и в други обекти от групата на Металик – Болница Тракия и Парк-Хотел Стара Загора. Болницата ще ограничи дейността си.
Ако цените на свободната енергийна борса останат необичайно високи и през следващите дни, предприятията от Холдинг Металик ще работят при същите ограничителни условия до нормализиране на цените на електроенергията.
Няма логично обяснение за този скок на цените, тъй като цената на най-скъпата електроенергия в България, добивана от ВЕИ, е далеч под обявената за утре цена от около 600 лв./MWh, е становището на мениджмънта на Холдинг Металик.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |