Събития Последна информация за АВГУСТИАДА 2018

Последна информация за АВГУСТИАДА 2018

Сряда, 10 октомври 2018 г., 11:00
Размер на буквите
AVGUSTIADA 3 002Конференция АВГУСТИАДА 2018 ще започне на 12 октомври от 14 часа в зала 33 на Регионален исторически музей. Културно-историческият акцент ще бъде Животът във вилите през римската епоха, по материали от археологическите проучвания на античния вилен комплекс при яз. Чаталка, с представяне на веществена изложба с експонати. От Министерството на туризма ще представят националния проект 12 винено-кулинарни дестинации на България. Щвейцария ще бъде представена като международен акцент на фестивала. Ще бъде презентирано най-доброто училище за сомелиери в Европа ESCOLA ESPAÑOLA DE CATA - Мадрид от изпълнителния му директор Артуро Хуртадо. Ще има и други интересни теми. Входът е свободен. Програмата на конференцията и на цялата АВГУСТИАДА 2018 можете да видите тук.

Короната на ЦАРИЦА НА АВГУСТИАДА 2018 очаква победителката от конкурса, която ще бъде избрана на стилен спектакъл в Мол Галерия Стара Загора на 12 октомври от 19 ч. Входът е свободен. С кандидатките за престижното звание можете да се запознаете във Фейсбук тук, където можете да подкрепите Вашата фаворитка и да помогнете тя да стане ЦАРИЦА НА АВГУСТИАДА 2018 на публиката.
Изложението на вино и кулинарни продукти ще бъде открито от на 13 октомври от 11:30 ч. на специална сцена на Античната улица срещу Регионален исторически музей.На сцената през целия ден ще има богата фолклорна програма, с участие на кукерски групи, танцови и певчески състави от Стара Загора, Старозагорски минерални бани, Чирпан, Първомай, Хасково, Димитровград, Карнобат и Ямбол. Ще има и групи от Ротари клубове от страната. Фолклорната програма ще бъде допълнена с щандове с народни занаяти.
В изложението ще участват над 30 български и задгранични винарни. Ще бъде представено уникалното австрийско пенливо вино с 23 каратово злато. Ще има щандове за кулинарни продукти и швейцарски шоколад. Кулинарният сектор ще бъде сериозно представен в гурме корнъра на Лапидариума от традиционния партньор Метро Академия с шеф Юри Велев и старозагорската фирма Аякс. В двата дни на изложението Ви очакват много емоции.
Гала вечерта в Държавна опера Стара Загора ще започне на 13 октомври от 19:00 ч. с концерт-спектакъл с филмовата музика на Нино Рота и ще продължи със стилна вечеря във фоайето на Операта, с избрани вина от Августиада и Балканския винен конкурс 2018.
АВГУСТИАДА 2018 ще завърши на 14 октомври в 16 ч. с церемония по награждаване на вината, спечелили най-много гласове от посетителите на изложението. Трима от гласувалите ще получат награди. Представителите на испанското училище за сомелиери ще дадат своя специална награда за най-високо оцененото от тях вино, участващо на изложението. В церемонията ще вземе участие и Царицата на Августиада 2018.
Специално за да посети Августиада пристига 40 членен шведски хор за българска музика. На Августиада ще присъстват и група от 30 студенти по архитектура от Университета по архитектура в Париж Ла Вилет и 5 студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия - София, под ръководството на арх. Цвета Кирова, които ще пребивават в Стара Загора от 11 до 16 октомври. Те ще разработват проекти по теми свързани с урбанистични решения на градската среда, услуги на населението в градската среда, като туризъм, отдих, спорт както и трансформация на стари сгради, прилагайки иновационен подход към рециклиране на културното наследство, с цел промоция на идентичността на град Стара Загора като град със стара история, но млад и иновационен дух. Ще дадат идеи и за развитието на фестивала. На Августиада ще дойдат гости от Швейцария, от други страни и много гости от България.

Августиада 2018 се провежда с подкрепата на широк кръг спонсори и партньори:

Холдинг Загора
Център за изпитване и европейска сертификация
Обединена българска банка АД
Стандард Профил България АД
Регионален исторически музей - Стара Загора
Българо-швейцарската търговска камара
Държавна опера Стара Загора
Ротари клуб Стара Загора - Берое
Сдружение „Българско е“
Мол Галерия Стара Загора
Модна къща „Юнона“
Държавна опера Стара Загора
Наталия АД
Средна гора АД
Болид ООД
Изворна вода Бачково
Пекарна „Изкушение”
МЕТРО Кеш енд Кери България
МЕТРО Академия
Медиа груп
Граждански клуб ЛИПА
Клуб на виното Дионис
Обществен дарителски фонд Стара Загора
Агенция за регионално икономическо развитие
Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ и от всички старозагорски медии.

Станете част от уникалния Фестивал АВГУСТИАДА 2018!
ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |