Събития Ученици от с. Енина спечелиха детска площадка за своето училище

Ученици от с. Енина спечелиха детска площадка за своето училище

Понеделник, 08 октомври 2018 г., 13:53
Размер на буквите

1Енина площадка 1Ученици от казанлъшкото село Енина спечелиха детска площадка за своето училище Христо Ботев от конкурса на EVN за енергийни уроци. Днес, в присъствието на ученици, техни родители и жители на с. Енина лентата на новата придобивка беше прерязана от Жанет Стойчева, член на управителния съвет на EVN България Електроснабдяване, Детелина Начева – директор на Основно училище Христо Ботев, Веселин Андреев, кмет на с. Енина, Румяна Сандалова – старши експерт Образование в Община Казанлък и Александър Попов – експерт от Министерството на образованието и науката.

Спортната площадка е наградата, която учениците от 4-ти клас спечелиха в конкурса на EVN България за учебната 2017/18 година за изработване на макет на тема Екоград.  Макетът представи идеите на учениците за екологичен град, в който потреблението на енергия и вода е енергийно ефективно, разумно и екологично.

 

Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на EVN Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология. ОУ Христо Ботев участва в програмата от учебната 2015/16 година, като до този момент над 120 деца от село Енина и околностите са преминали обучения за разумно използване на енергията.

За цяла Югоизточна България програмата на EVN за настоящата 2018/19 учебна година включва обучения за 12 000 ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 училища.

 

1Енина макет

 

Компанията стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., като до края на учебната 2018/19 г. общо над 32 100 ученици ще са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси. Уроците се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. Инициативата има за цел изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |