Събития В Стара Загора отваря врати високотехнологична академия

В Стара Загора отваря врати високотехнологична академия

Понеделник, 01 октомври 2018 г., 14:05
Размер на буквите
Зара лаб 011018На 5-ти октомври 2018 г. ще отвори врати ZaraLab Academy – първата в Стара Загора високотехнологична академия за информационни технологии и професии на бъдещето. Последно поколение компютърни системи, разновидности от 3D принтери и интерактивни дъски са само част от средствата, с които академията цели да засили интереса на гражданите на Стара Загора към високите технологии, а екип от практически специалисти с дългогодишен опит да подготвят малки и големи за кариери в най-високо платените сектори в света.
Организаторите на събитието са подготвили много изненади, възможност за срещи с IT компании с интерес към Стара Загора и вдъхновяващи послания от лидери в сферата на IT и авангардните технологии. Сред част от гост-лекторите се нареждат:

 

 • Деян Благоев, Търговски директор на Булбера ООД –Българска високотехнологична IT фирма, наградена с приза Иновативно предприятие за 2017
 • Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции 
 • Георги Толев, Изпълнителен директор на 3Dbgprint – официален представител на редица европейски водещи производители на 3D принтери
 • Спас Керимов, Изпълнителен директор на Printivo – български авангарден биотех старт-ъп, който разработва технология за принтиране на човешки органи, за да пребори проблема с липсата на достатъчно органи за чакащите животоспасяващи трансплантации
 • Мирослав Иванов, Изпълнителен директор на Аптусо и Тракия Софт – старозагорски компании, които създават първата в света цялостна софтуерна екосистема за медицински цели, използвайки една единствена платформа
 • Добромир Иванов, Изпълнителен директор на Българската старт-ъп асоциация, в която членуват 350 компании и се работи върху над 200 законови и административни промени, целящи да направят България Старт-ъп инкубатора на европейския пазар.
 • Цветан Алексиев, Изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг АД и Сирма Солюшънс АД – най-успешната компания с IPO на българската фондова борса и единствената IT организация с акции в премийния сегмент на БФБ. 
 • Атанас Киряков, Изпълнителен директор на Онтотекст АД – многократно награждавана компания за иновативните си продукти, а Атанас Киряков е световно признат експерт в семантичните граф бази данни, изкуствен интелект, дизайн на граф бази, текстов анализ, семантично маркиране, свързване и търсене. 
 • Емилия Ангелова – Оперативен директор на фондация MOVE.BG – гражданска платформа, чията мисия е да свърже и подкрепи икономическото и обществено развитие на България. Към момента има 500+ члена, сред които дигитални старт-ъпи, акселератори, инкубатори, инвестиционни фондове и споделени работни пространства.
В деня на Стара Загора ZaraLab Academy обявява ден на отворени врати като събитието ще представлява микс от конференция, изложение и забавление. Започва в 10:00 часа, а в края на деня ще стартира 48-часов хакатон, организиран съвместно с компания Динакс Инвест и Фондация Гаргараж. Най-добрите идеи ще получат награди на обща стойност 20,000 лв, осигурени от партньори и спонсори.
За най-нетърпеливите, ден по-рано, на 4-ти октомври, ще се проведе презентация на най-новите технологии в областта на 3D принтирането и как то улеснява и намаля разходите при редица бизнес и производствени процеси. Четвъртата индустриална революция е вече факт!
 

Повече информация за всяко събитие ще намерите на страницата на ZaraLab във Facebook, както и на адресите на всяко едно от тях:

 • 3D принтиране и неговото приложение – 4 октомври 2018
 • ZaraLab Academy: Откриването! – 5 октомври 2018
 • Zarathon by GarGarage (Startup Hackaton) – 5-7 октомври 2018

Място на провеждане: Стара Загора, бул. Княз Александър Батенберг 28, Сити Център Стара Загора, етаж 1, офис: ZaraLab

 

Входът е безплатен!

 

Търговско-промишлена палата - Стара Загора е партньор на събитието

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |