Събития Стандарт&Пуърс потвърди кредитния рейтинг BBB- на Стара Загора

Стандарт&Пуърс потвърди кредитния рейтинг BBB- на Стара Загора

Петък, 28 септември 2018 г., 15:43
Размер на буквите
1Стара Загора изглед 12018Международната кредитна агенция Стандарт&Пуърс потвърди своя дългосрочен кредитен рейтинг BBB- за Стара Загора, със стабилна перспектива.
Стабилната перспектива отразява очакването, че общината ще задържи дефицита си, след извършване на капиталовите разходи, над прогнозата до 2020г. Силният икономически растеж в страната ще доведе до добри данъчни постъпления и продължаващи субсидии от държавата. Рейтингът остава стеснен от развиващата се, но небалансирана институционална рамка, която ограничава видимостта върху финансовото планиране и политики, както и ограничава малкия общински бюджет, който продължава да подлага финансовите индикатори на нестабилност, е записано в резюмето на агенцията.
Според нея, българските местни и регионални власти оперират при все още развиваща се институционална среда, което продължава да ограничава предсказуемостта за техните финанси, предвид важната роля на централната власт в България в отношенията централна-местна власт. Прави се извод, че на управлението на общинските финанси липсва дългосрочно финансово планиране, което в крайна сметка отслабва предсказуемостта и ефикасността на правенето на политики.
Регионалната икономика вече се радва на ниска безработица и високи работни ставки, но населението на общината намалява подобно на това в останалата част от България. Финансовите индикатори на общината вероятно ще останат обект на нестабилност, предвид малкия мащаб на бюджета и засилването на разходите.             
Според прогнозите на агенцията, общината ще поддържа стабилен баланс на оперативните разходи, подкрепен от продължаващия икономически растеж на национално ниво, което ще засили собствените ѝ приходи, както и държавните трансфери.
От Стандарт&Пуърс предвиждат Стара Загора да финансира част от капиталовите си разходи чрез поемане на временен дълг като мостово финансиране за покриване на разходи по проекти с бюджет от ЕС.
Очакванията са покриването на ликвидността да остане стабилно през следващите 12 месеца.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |