Събития Граждански консултации за бъдещето на Европа ще се проведат в Стара Загора

Граждански консултации за бъдещето на Европа ще се проведат в Стара Загора

Сряда, 26 септември 2018 г., 13:03
Размер на буквите
1община стара загора260918Община Стара Загора ще бъде домакин на граждански консултации на тема Бъдещето на Европа. Те ще се проведат на 28 септември в зала Петко Рачов Славейков от 14.00 до 15.00 часа.
В срещата ще участват: Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора, Иванка Сотирова, заместник-кмет на Община Стара Загора, както и млади хора от Стара Загора.
Темата е: Равносметка на Председателството на България и как виждаме бъдещето на Европейския съюз - настоящи и бъдещи предизвикателства, а модератор ще бъде Таня Михайлова, директор на Дипломатически институт към Министерство на външните работи.
Целта на проявата е идентифициране на критичните въпроси за младите хора както в рамките на дебата по бъдещето на Европа, така и по предизвикателствата, пред които Европейският съюз е изправен.
Участниците във форума ще бъдат запознати с постиженията на Българското председателство на Съвета на ЕС и европейската перспектива на Западните Балкани. Те ще бъдат приканени да задават въпроси в сферата на външната политика, както и да изразят мнение по въпроси свързани с външнополитическите цели и задачи на страната ни и използването на позитивната инерция на Българското председателство. Младите хора ще изказват мнения по затова какво трябва да се направи, за да бъде Европейският съюз по-близо до тях, кои са главните рискове/заплахи за ЕС през следващите години, какви да са приоритетите на ЕС, за да направи живота на своите граждани по-безопасен, за приоритети за намаляване на неравенствата, за икономическо и социално хармонизиране между страните от ЕС, икономическата сигурност на европейските граждани и мястото на Западните Балкани в бъдеща Европа.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |