Събития 15 учители от програмата на Заедно в час ще преподават в Старозагорско през новата учебна година

15 учители от програмата на Заедно в час ще преподават в Старозагорско през новата учебна година

Четвъртък, 20 септември 2018 г., 14:26
Размер на буквите
1 zaedno v chas15 учители от програмата на Заедно в час ще преподават в областит Стара Загора от началото на новата учебна година. Те ще работят в 8  училища партньори на организацията в Стара Загора, с. Ягода, с. Ръжена, с. Паничерево, с. Горно Черковище и с. Николаево. 
Новите учители в  региона са 9 ще преподават в Стара Загора, Ръжена и Ягода. Още шестима души продължават да преподават като учители втора година в програмата на  организацията в Стара Загора, Ръжена, Паничерево, Горно Черковище и Николаево. В град Стара Загора освен в СУ Христо Смирненски участници в  програмата на Заедно в час за първи път ще има и в Първо ОУ Георги Бакалов.
Освен тях в региона остават да преподават трима възпитаници на  програмата в Казанлък и Стара Загора.
Заедно в час работи в обл. Стара Загора от 2015 година. През март 2018 г. съвместно РУО Стара Загора и участници в  програмата на Заедно в час организираха форума Привличане и задържане на учениците в училищата на регион Стара Загора. Събитието събра учители  и директори от 80 училища и представители на общини от целия регион, които обсъждаха заедно причините проблема с отпадането на ученици от училище и  успешни практики за неговото решение.
Мисията на Заедно в час е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които  работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България. В рамките на програмата за професионално и лидерско развитие на  организацията участниците получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата  страна за две години. През това време те имат възможност да се запознаят директно с предизвикателствата и възможностите в системата, а след това да  продължат да допринасят за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всички деца през работа в различни професионални сфери. Сред  тях са ефективно преподаване и училищно лидерство, социално предприемачество, публични политики и др.
Всички участници в програмата на  Заедно в час отговарят на законовите изисквания за педагогическите специалисти в страната. В партньорство с Великотърновския университет Св.  Св. Кирил и Методий и Пловдивския университет Паисий Хилендарски участниците в програмата придобиват педагогическа правоспособност, ако нямат  такава от предходното си образование.
През учебната 2018/2019 г. новите мотивирани учители в програмата на Заедно в час са 64. Те ще преподават в 11  региона на страната - Велико Търново Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. До момента през  програмата на Заедно в час са преминали успешно 262 души. Основната част от тях остават професионално ангажирани в сферата на образованието чрез  работа в училище, развиване на социално-предприемачески идеи, работа в граждански и застъпнически организации и др. Заедно в час изгражда силна  общност от настоящи учители, възпитаници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено  образование на всяко българско дете.
Организацията е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация Америка за България и е  част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |