Събития Учреди се Организация за управление на Тракийски туристически район

Учреди се Организация за управление на Тракийски туристически район

Четвъртък, 20 септември 2018 г., 14:22
Размер на буквите
1trakijski tyr raНа 19 септември 2018 г., в залата на Университет по хранителни технологии в гр. Пловдив се проведе учредително събрание на Организация за управление на Тракийски туристически район (ОУТТР). Сдружението се създава в съответствие със Закона за туризма и има за основна цел да работи чрез взаимопомощ и сътрудничество в интерес на членовете си и в обществен интерес и да извършва дейности, свързани с формиране на регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама на територията на туристическия район. Тя ще съдейства за преодоляване на проблемите с фрагментирането и локализма на развитието на туристическия продукт, маркетинговата и рекламната дейност и ограничеността на ресурсите на отделните фирми и местни общности. Ще бъде партньор на Министерството на туризма, ще формира бранд на туристическия район, ще участва в регионални, национални, европейски и международни проекти и програми в сферата на туризма и ще партнира със сродни организации.
Стара Загора участва активно в създаването на ОУТТР, с включването като учредители Областна администрация, представена от Петя Чакърова, зам. областен управител, Община Стара Загора, представена от Красимира Чахова, зам.-кмет, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите (СХР) Стара Загора, представено от председателя му Иван Михалев и Търговско-промишлена палата - Стара Загора, представена от председателя й Олег Стоилов. Общият брой на учредителите е 29, като сдружението остава отворено за включване на нови членове.
За председател на Управителния съвет единодушно беше избран Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм в Пловдив, основен инициатор и двигател за учредяването на ОУТТР, а в 11 членния му състав се включиха Община Стара Загора и СХР Стара Загора. ТПП - Стара Загора беше избрана в тричленния контролен съвет.
Предстои активна работа на новоучредената Организация за управление на Тракийски туристически район, за да отговори на високите очаквания за развитието на туризма в района.

 

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |