Събития В Стара Загора зрелищно шоу събра хиляди на стадион Берое

В Стара Загора зрелищно шоу събра хиляди на стадион Берое

Понеделник, 10 септември 2018 г., 16:41
Размер на буквите
1мач актьори 1Футболен празник сътвориха участниците в мача Актьори срещу Берое, който се игра снощи на стадиона под Аязмото.
Хиляди старозагорци дойдоха, за да станат съпричастни с благотворителната кауза на Международния студентски театрален фестивал Данаил Чирпански. Фестивалът е посветен на Данаил Чирпански, вдъхновяващ човек и студент в НАТФИЗ, който загуби живота си след автомобилна катастрофа през април 2016 г. Идеята за благотворителния мач, реализиран с подкрепата на кмета на Стара Загора, се ражда от живота на самия Данаил, който е бил част от юношеския тим на Берое, докато не намира по-голямата си страст – театъра.
На срещата присъстваха кметът на Стара Загора Живко Тодоров и заместниците му Иванка Сотирова и Красимира Чахова.
Под звуците на химна на Берое на терена излязоха футболисти от старозагорския тим, между които и Димитър Бербатов, както и треньорския щаб на отбора Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков. Звездната компания от актьори, водена от старозагореца Станимир Гъмов, включваше Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Ники Илиев, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев, Ники Илиев, Никола Стоянов и др., напътствани от Петко Петков и Ваня Джаферович.
Символично начало на мача даде доайена и председател на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

 

1мач актьори 2

 

Футболисти и актьори се впуснаха в неравна борба на терена под вещото ръководство на съдийска четворка в състав: главен съдия Християна Гутева и помощници Павлета Рашкова, Снежана Петрунова и Гергана Цанкова.
Още в началото на срещата звездата на Берое Мартин Камбуров се разписа за 1:0, преодолявайки вратаря на символичните гости Ивайло Захариев. Последваха нови атаки на беройци и резултатът набъбна до 5:0. Тогава бе отсъдена дузпа за актьорите, която Башар Рахал превърна в гол, което взриви публиката по трибуните, която неистово подкрепяше актьорите. Последва нов гол на Никола Стоянов и първото полувреме завърши при резултата 5: 2 за Берое.
По време на почивката хилядите на стадиона, между които много млади хора, с удоволствие припяваха на един от любимците си Рафи, който призова за подкрепа на благотворителната каузата. Голяма част от присъстващите дадоха своята лепта купувайки си фланелки с логото на фестивала.
През второто полувреме актьорите се стегнаха и под бурните аплодисменти на публиката започнаха все по-често да атакуват вратата на Берое. Не липсваха и атракции-млада дама влезе на терена, за да прикове вниманието на вратаря и той да пусне гол на актьорите. Никола Стоянов, познат от филма Революция Z бе най-добрия сред актьорите и три пъти във вратата на старозагорци. Автори на другите голове станаха Алек Алексиев и Башар Рахал.
На терена влязоха и младите таланти от юношеската школа, които също демонстрираха добри игрови умения.

 

1мач актьори 3

 

През цялото време ентусиазираната публика подкрепяше участниците. На стадиона се видя и т. нар. мексиканска вълна.
Срещата завърши при резултата 11:6 за Берое, но градусите на настроението скочиха до небето, когато на терена се събраха футболисти, актьори, млади надежди.
Кметът Живко Тодоров връчи почетен плакет на селекционера на Берое Александър Томаш, а актьорите получиха специални медали от майката на Даниел Чирпански и млади таланти от детската школа.
Всички събрани средства от продажба на билети и артикули по време на мача ще подпомогнат финансирането на втория Международен студентски театрален фестивал Данаил Чирпански, който ще се проведе през пролетта на 2019 г.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |