Събития В Старозагорско въвеждат мерки срещу болест по свинете

В Старозагорско въвеждат мерки срещу болест по свинете

Вторник, 04 септември 2018 г., 09:34
Размер на буквите
1чума по свинетеЗаради усложнената епизоотична обстановка, свързана с установено огнище на болестта Африканска чума по свинете на територията на Република България, Областната епизоотична комисия въвежда мерки за защита, съобщиха от Областната управа.
Всички кметове и кметските наместници на населените места, които представляват 10 километрова зона около промишлените свиневъдни обекти, съвместно с регистрираните ветеринарни лекари да разяснят, че в тази зона започва прилагане на изискванията описани в Закон за ветеринарномедицинската дейност. Забранява се отглеждането, придвижването или транспортирането на животни, на които не е извършена официална идентификация, и на животни, на които не са изпълнени мерките, предвидени в програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болести по животните и зоонози.
При установяване на нарушение официалните ветеринарни лекари незабавно уведомяват писмено директора на съответната ОДБХ, който издава разпореждане по образец за отнемане на животните в полза на държавата или умъртвяването им на място и насочването им за обезвреждане в обект за обезвреждане на странични животински продукти.
Разумно е собствениците на нерегламентирано отглеждани прасета да пристъпят към тяхното клане, с цел намаляване на популацията и съответно вероятността за поява и разпространение на болестта Африканска чума по свинете.
Населените места, които представляват 10 км зона около промишлените свиневъдни обекти са: Руманя, Оряховица, Дълбоки, Подслон, Калитиново, Преславен, Горно Ботево, Плоска могила и Хан Аспарухово, Сърнево, Пшеничево, Бенковски, Хрищени, Колена, Коларово, Боздуганово, Бъдеще, Землен, Трънково, Ястребово, Петрово, Стрелец, Ковач, Свободен, Княжевско, Кравино, Пъстрен, Венец, Великово, Разделна, Опан, Средец, Могила, Диня, Загоре и Малко Кадиево.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |