Събития Националното турне на ПАЛЯЧИ започва на 3 септември от Варна

Националното турне на ПАЛЯЧИ започва на 3 септември от Варна

Понеделник, 03 септември 2018 г., 13:10
Размер на буквите
1paliagchi TURNE 70x1001 752x440Калуди Калудов ще отпразнува във Варна 40 години на сцената в ролята на Канио от операта Палячи на Леонкавало. Уникалният спектакъл на операта Палячи – съвместна продукция на Старозагорската опера и Академичен цирк Балкански ще бъде представен за първи път във Варна на 3 и 4 септември от 19.00 часа в шапитото на цирка /бул. Цар Освободител до бензиностанция Кава Петрол/. Идеята за Опера в цирка е на Калуди Калудов, прегърната възторжено и осъществена от режисьора и директор на Старозагорската опера Огнян Драганов.
Премиерата се състоя с небивал успех на 20 юни в Стара Загора. Операта Палячи на Леонкавало е единствената опера със сюжет по действителен случай и разказващ за живота и личната драма на артиста. В новата постановка на операта Палячи – пътуващата трупа е циркова и действието се развива в цирка сред естествения декор на арената на Академичен цирк Балкански.
Спектаклите на 3 и 4 септември ще дирижира главният диригент на Държавна опера-Стара Загора Ивайло Кринчев. Художници на костюмите са Каталин Йонеску-Арборе /Румъния/ и Салваторе Русо /Италия/. Варненци и гостите на града могат да очакват една необикновена и силно въздействаща класическа постановка с участието на звездни солисти, хора и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора.
В ролята на Канио на 3 септември ще бъде Калуди Калудов, а на 4 септември – Георги Динев. В ролята на Неда ще се представят Анна Дитри /3 септември/ и Деси Стефанова /4 септември/. Ролите на директора на цирка и Тонио ще си споделят Александър Крунев и Нико Исаков. Валери Турманов /3 септември/ и Теодор Петков /4 септември/ зрителите ще видят в ролята на Силвио, а Ивайло Йовчев – в ролята на Бепо. Под купола на цирка ще бъде представена атрактивна циркова програма в изпълнение на артисти от Академичен цирк Балкански. Номерата са прецизно подбрани от творческия екип, за да се впишат логично в музикалната драматургия и да подсилят колорита на реалистичната артистична атмосфера. Изключително вълнуващо е новото лазерно шоу на Цирк Балкански на фона на музиката на интермецото от операта Палячи.
След гостуването във Варна на 3 и 4 септември, спектакълът на операта Палячи ще бъде представен в Пловдив /22 и 23 октомври/ и в София /19 и 20 ноември/.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |