Събития В Казанлък откриха изложба за света на древните траки

В Казанлък откриха изложба за света на древните траки

Четвъртък, 30 август 2018 г., 07:44
Размер на буквите
1изложба тракиЗа първи път в рамките на Празници в Долината на тракийските царе в Казанлък бе открита тематична изложба, посветена на духа на древните траки. В изложбената зала на ул.Искра №4 казанлъчани и техните гости имат възможността да разгледат творби на възпитаниците на НУПИД Академик Дечко Узунов Мария Пискова, Мариела Попова, Дилян Бакалски, Нено Бакалски, Милен Иванов, Димо Димов и Елеонора Атанасова.
Изложбата пред близки и приятели откри директорът на Художествената гимназия в Казанлък Петя Минекова, която пожела на младите таланти да продължават да творят с порив и да създават добри картини за публиката. Мислете за Казанлък и подреждайте следващите си изложби тук !, призова възпитаниците на гимназията тя.
Преди половин година седемте художници се обединяват около провокацията да пресъздадат света на древните траки в свои картини и посвещават следващите месеци на реализацията на общия си проект, организиран от Мария Пискова и приятели и Община Казанлък. Под общата тема за древните траки те правят публиката съпричастна на своя творчески импулс с представените живопис, графика и скулптура в различни стилове и изразни средства.
С откриването на експозицията 13-тите Празници в Долината на тракийските царе започват. Богатата програма на Община Казанлък ще предложи паралелни атрактивни събития в различни жанрове и сфери на изкуството. Официалното откриване предстои този петък, последният ден на месец август, от 20,00 ч. до Тракийската гробница в парк Тюлбето.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |