Събития В Стара Загора за четвърти път ще се проведе бирен фестивал

В Стара Загора за четвърти път ще се проведе бирен фестивал

Сряда, 29 август 2018 г., 16:24
Размер на буквите
1бирфест2018Тазгодишното издание на традиционния бирфест ще разтърси Столицата на бирата от 5 до 8 септември, позициониран на новата си локация – на поляната в парк Загорка, до пивоварната. Организатори на събитието са Община Стара Загора и пивоварна Загорка. Официалното откриване е в 19.00 ч. на 5 септември.
Beerфестът и тази година ще допринесе за празничното настроение на жителите и гостите на града. Заедно със Загорка сме се постарали да направим най-богатата програма, така че всеки от вас да намери нещо за себе си и да се забавлява, заяви днес на пресконференция на организаторите заместник-кметът Красимира Чахова. Тя увери, че 114-годишната история на пивоварната е гордост за града, а местната индустрия неизменно е свързана със Загорка, която е пример за отношенията между местна власт и инвеститори.
Ударният старт ще дадат Васко Кръпката с Подуене Блус бенд и БТР. На празника на Съединението - 6 септември, красивите гласове на Деси Добрева и DIA ще поднесат обичани народни мотиви, а гостите от Сърбия Guns’N’Roses Real Tribute и Queen Real Tribute ще разнообразят програмата с класически парчета на любимите рокбанди в третата фестивална вечер, обясни Александър Чалъков от общината. По думите му, желанието на организаторите е да привлекат максимален брой хора от всички възрастови групи. Заключителната вечер на 8 септември ще зарадва почитателите на българския евъргрийн с изпълненията на обичаните доайени на родната сцена Васил Найденов и Силвия Кацарова. С новата локация и програма, идеята е оттук-нататък рокфестът да се превърне в едно от най-мащабните събития от този род в страната, съобщи още Чалъков.
Посетителите на феста ще могат да се подкрепят с качествени храни и напитки в изградените 5 бара и 4 ресторанта, както и да опитат целия асортимент от производството на Загорка, включително най-новия хит - безалкохолната бира, които ще се продават на атрактивни цени, съобщи Катерина Миланова. Тя уточни, че BEERфестът тази година е под мотото Когато шофирате, никога не пийте! затова рокфеновете ще имат възможност да се приберат до домовете си с безплатната автобусна линия, осигурена от Загорка АД. Във всеки от дните между 20:30 и 00:00 часа, линията ще се движи на всеки 30 минути, с начална точка Парк Загорка и ще покрие почти цялата територия на града. Линиите от градския транспорт, които могат да ползват, за да стигнат до фестивала, са №3 и №36. Гоним международни стандарти при организацията, решени сме да продължим напред заедно с общината допълни Катерина Миланова.

 

1бирфест 01 2018

 

Още една специална изненада от Загорка очаква почитателите на кехлибарената напитка. Пивоварната ще почерпи с безплатно питие всеки, който изхвърли кеновете и пластмасовите си чаши в специално предвидените за целта контейнери на мястото на феста. За меломаните и почитателите на бирата пивоварната е определила и специални цени на пивото, по-ниски от тези в заведенията, поясни Миланова, по време на днешната пресконференция. Ресторантът ще отваря по обед, а всички обекти ще започват работа в 17,00 ч. и ще работят до 24.00 ч.
Партньори на фестивала са: хотел Сити, Стара Загора, КЕН АД и магазини АЯКС.
КЕН АД е една от първите частни месопреработвателни компании, създадена през 1991 г. в Стара Загора. По време на Beerфестът, всички посетители ще могат да опитат Кренвирш КЕН, Македонска наденица КЕН и Сръбска наденица с топено сирене КЕН, като специалната изненада е представянето за пръв път на новия им продукт - Бяла наденица КЕН, създадена по баварска рецепта обичана от посетителите на прочутите немски бирени празници.
Фирма Аякс е най-големият производител на угоени прасета в България вече 25 години. Вече пет години чрез веригата си от магазини Аякс предлага прясно, охладено, българско месо под мотото - От фермата до вас. По случай пет години фирмени магазини Аякс, беше пуснат и новият продукт - домашно кюфте, направено само от охладено месо с добавени зеленчуци за аромат и свежест. Освен в петте града – Стара Загора, Нова Загора, Димитровград, Свиленград, Раднево и Казанлък, този нов продукт ще може да се опита и от посетителите на Beerфестът в Стара Загора.
Повече подробности за програмата и любопитна информация за Beerфестът ще откриете на страницата във Facebook:   https://www.facebook.com/thebeerfest.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |