Събития Ирландска група за инвестиции в имоти купува сградата на телефонната палата в София

Ирландска група за инвестиции в имоти купува сградата на телефонната палата в София

Петък, 05 февруари 2010 г., 17:20
Размер на буквите

Ирландската група компании за инвестиции в имоти West Incorporated подписа договор за покупка на сградата на телефонната палата в София, съобщиха от компанията. Сделката е на стойност 22,5 млн. евро, а планираните инвестиции в проекта ще надхвърлят 100 млн. евро. Сградата на ул. "Гурко" 2-4 в София е първата телефонна палата, построена в страната.

Тя разполага с 6 надземни етажа, разположени върху обща площ от 17 401 кв. м. и се счита за една от емблематичните сгради в столицата.
На този етап от West Incorporated не желаят да разкрият бъдещото предназначение на сградата, но компанията работи с екип от специалисти, който вече шест месеца проучва възможностите да я превърне в "уникален културен и социален център", се посочва в съобщението.
Брайън Конийли, собственик и изпълнителен директор на West Incorporated, е категоричен, че името и фасадата на телефонната палата ще останат непроменени.

Телефонната палата в София е най-скъпият предложен за продажба недвижим актив на БТК, която през миналата година обедини търговските си марки под името Vivacom. Делът на предвидените за продажба имоти на компанията е около 80% от всички, които са около 3 хил. в страната, стана ясно през септември миналата година. Компанията ангажира около 23 хил. кв. м офис площи в проекта European Trade Center на бул. „Цариградско шосе", като целта е да обедини офисите си в столицата на едно място, пише вестник Политика.
West Incorporated обединява повече от десет компании, осигуряващи услуги в различни етапи на инвестицията в имоти и тяхното управление. Компанията предлага жилищни, ваканционни, търговски и бизнес имоти в София, на българското черноморие и в други региони на страната. Групата има 19 обекта в България - шест от тях са напълно завършени, други два ще бъдат въведени в експлоатация в следващите няколко месеца, а останалите 11 са в процес на изграждане. Групата работи също и по проекти в различни сектори в Украйна, Дубай, Пакистан и Великобритания.

През 2008 г. компанията обяви планове да изгради 5-звезден бутиков хотелски комплекс в местността Арапя на Черно море. По-рано през същата година West Properties International, част от West Incorporated, заяви, че има дългосрочен инвестиционен интерес към България, като през следващите 10 години планира да вложи над 500 млн. евро в страната.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |