Събития Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите в Стара Загора

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите в Стара Загора

Понеделник, 20 август 2018 г., 07:55
Размер на буквите
Борисов в Ст ЗагораЦелта ни е да няма неремонтирана детска градина и училище. Радвам се, че се случват толкова хубави неща в Стара Загора. В момента водим истинска борба с контрабандата, затова остават повече пари за такива цели. Това заяви при посещението си в Стара Загора вчера премиерът Бойко Борисов, който инспектира напредъка по реализацията на европейските проекти.
Той припомни, че държавата работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната. Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много, подчерта още премиерът. Във всеки град стават много хубави неща, защото оперативните програми работят. Там, където не могат да се оправят, додаваме от бюджета, особено в малките общини, така че да им се направят улиците, водоснабдяването, осветлението, каза в заключение министър-председателят.
Премиерът започна визитата си от Езикова гимназия Ромен Ролан, която се реконструира по проект за 2,2 млн. лв.

 

Борисов в СТЗ 1

 

Той инспектира е ремонта на площада пред общината, който заедно с пешеходната зона се реконструира със средства по проект Градска среда на ОП Региони в растеж, в размер на 8,7 млн. лв. Реконструираната площ от бул. Цар Симеон Велики е 800 м, в отсечката между бул. Патриарх Евтимий и ул. Хаджи Димитър Асенов, както и около 200 м участък около ресторант Верея. Важна част от реконструкцията заема цялостната промяна на площадното пространство пред сградата на общината. Проектът трябва да приключи до края на годината.
Започва реконструкция на кв. Самара-1, където ще бъде ремонтирана инфраструктурата, ВиК, пътните настилки и детските площадки. Осигурени са 2 млн. лв. по ПУДООС за целта, съобщи кметът Живко Тодоров, по време на визитата. В Стара Загора са санирани над 80 жилищни блока. Догодина ще се реконструира и летният театър. Досега в новата история на града никога не са се извършвали толкова мащабни строителни дейности. Те създават временно неудобство, но се надявам до ноември да завършим обектите, допълни кметът.
Премиерът посети и парк Митрополит Методий Кусев, който се реконструира и обновява със средства по ОП Региони в растеж в размер на 7 млн. лева.
Общата му площ е 3200 дка, а срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца. Строителите информираха, че са готови на 80% с ремонтните дейности. Довършват се каменните настилки и се подготвя озеленяването. Ще бъдат подменени около 2000 дървета, като се добавят нови видове към съществуващите в момента 180, обновяват се детските площадки и фонтаните, съобщиха още от фирмата-строител. Възстановяват се и се реконструират входното пространство около фонтана Жабките, настилките по централната алея, малкото Аязмо, Алековия кът, пространството около параклиса и перголата с розите.

 

Борисов в СТЗ 2

 

Бойко Борисов, придружен от кмета Живко Тодоров, заместниците му Красимира Чахова и Янчо Калоянов, областния управител Гергана Микова, зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов, депутати и общински съветници посети и надлеза по бул. Патриарх Евтимий, над жп линията, който се разширява и обновява със средства по ОП Региони в растеж. Изгражда се допълнителна - четвърта лента за движение на автомобилите и се повдига височината на самия надлез. Паралелно се извършва надграждане на мерките, реализирани за подобряване на градския транспорт, чрез внедряване на система за управление на трафика и електронна продажба на билети.
Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява закона, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация, каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов. Днес той ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство. Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем доколкото позволява закона. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера, добави още Бойко Борисов.
По темата за срива на търговския регистър премиерът Борисов заяви, че са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда. Виждате има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата, каза още министър-председателят.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |