Събития Над 14.8 млн. тона въглища са добити в Мини Марица-изток

Над 14.8 млн. тона въглища са добити в Мини Марица-изток

Сряда, 15 август 2018 г., 15:42
Размер на буквите
1 mini marica iztokОт началото на годината досега в „Мини Марица-изток“ са добити и реализирани над 14.8 млн. тона въглища и са изпълнени на 100% заявките на топлоцентралите за суровина. Това съобщи днес инж. Андон Андонов, изпълнителен директор на въгледобивното дружество в навечерието на професионалния празник на миньорите – 18 август. Тази година то навършва 66 години от създаването си. Оттогава досега са добити 1.3 млрд. тона въглища. Според инж. Андонов запасите от въглища не територията на комплекса са 1.8 млрд. тона, което означава че има суровина за още 60 години работа.
Приходите на дружеството за т. г. са 254 млн. лв. Вземанията са за 153 млн. лв., от които просрочени 47 млн. лв. Най-голям длъжник и ТЕЦ „Марица-изток 2“ със 132 млн. лв., от които 47 млн. лв. просрочени. „Брикел“ дължи на мините 10 млн. лв., половината от тях са просрочени. Още 11 млн. лв. имат да дават двете американски централи в комплекса, но при тях няма просрочени задължения.
„Мини Марица-изток“ ЕАД дължи 8 млн. лв. на фирми, 7.5 млн. лв. на банки и 7 млн. лв. на Българския енергиен холдинг.
От началото на годината са инвестирани 57 млн. лв. за закупуване на оборудване. Отделени са 17 млн. лв. за здравословни и безопасни условия на труд. В дружеството работят 7300 души, а средната заплата е 1930 лв.
„Оптимист съм за бъдещето на „Мини Марица-изток“, категоричен бе инж. Андонов.
По-рано днес той откри изложба от детски рисунки, експонирана в центъра на Раднево. Заедно с кмета на общината Теньо Тенев и мениджърския екип на Дружеството те разгледаха творбите под надслов „Моят ден в Мини Марица-изток”. Изложбата е резултат от творческите усилия на децата, които взеха участие в първия по рода си Ден на отворените врати, проведен и в трите рудника на Дружеството по случай Първи юни. На шест пана, поставени в центъра на миньорския град, жителите и гостите му могат да видят творбите на децата, както и моменти от посещението им в рудниците на „Мини Марица-изток” ЕАД.
С откриването на изложбата “Моят ден в Мини Марица-изток” се поставя началото на поредица от културни и спортни събития, посветени на професионалния празник – Деня на миньора, който отбелязваме на 18-ти август.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |