Събития Промените в Закона за водите обсъдиха в Стара Загора

Промените в Закона за водите обсъдиха в Стара Загора

Сряда, 25 юли 2018 г., 14:07
Размер на буквите
1 sreshta vodiРъководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), съвместно с областния управител на област Стара Загора Гергана Микова и зам. областния управител Димитър Драчев проведоха работна среща с представители на общините от областта. Целта на срещата е засилване на вниманието и отговорността на собствениците на водоеми и предприемането на координирани действия според приетите промени в Закона за водите. В дискусията участваха председателят на Агенцията Петър Горновски и главният секретар Николай Николов.
На кметовете от област Стара Загора бяха представени стъпките на предстоящата процедура за категоризация на язовирите по степен на потенциална опасност, която ще се извършва от комисиите, назначени със заповед на областните управители. Беше акцентирано, че язовирите ще се класифицират в тристепенна скала на потенциална опасност в зависимост от възможно най-лошите последици от освобождаването на съхраняваните в тях води поради разрушаване или неправилна експлоатация, а именно: първата висока степен, втора значителна степен и трета ниска степен.    
Представителите на общините в областта бяха запознати и с предоставената им възможност, по тяхна преценка, да внесат в Министерството на икономиката мотивирано предложение за промяна на собствеността на стопанисваните от тях язовири. Процедурата за това решение изисква наличие на взето решение от съответния общински съвет за прехвърляне собствеността безвъзмездно на държавата. Тази възможност може да бъде реализирана в тримесечен срок. В случай, че представителите на местната власт решат да запазят управляваните от тях водоеми, те ще трябва да финансират ремонтите дейности на тях, както и ще носят пълна отговорност при възникнали аварийни ситуации.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |