Събития Ликвидират последствията от падналия дъжд в Стара Загора

Ликвидират последствията от падналия дъжд в Стара Загора

Вторник, 24 юли 2018 г., 08:20
Размер на буквите
1 oszБлагодарение на създадената добра организация обстановката на територията на община Стара Загора е нормална, след падналия снощи дъжд, придружен със силен вятър и гръмотевици, на места и с градушка. Пътната мрежа е проходима за междуселищния транспорт.
Общинските звена Охрана и опазване на обществения ред, Озеленяване и комунални дейности и Пътно-знаково стопанство, в координация с ОД МВР Стара Загора и с Районна служба Противопожарна безопасност и защита на населението в рамките на 4 часа са успели да ликвидират последствията от бурята.


Снощи в Община Стара Загора е създаден оперативен щаб под ръководството на секретаря на общината Делян Иванов. За действията по отстраняване на паднали дървета по общинските пътища, в около 20.00 ч. са тръгнали четири мобилни групи от 15 души, с необходимото оборудване.

Постъпили са над 20 сигнала за паднали дървета и три за свличане на земна маса от пороите върху пътища. Информацията е постъпила от кметовете по места, горещия телефон и дежурния по Общински съвет за сигурност в общината.

Най-тежка е била ситуацията по пътя Калояновец – Арнаутито и Богомилово- Кирилово – Сладък кладенец, съобщи Валери Иванов, началник на отдел ООР и УК.

Екипите са проходили целия маршрут на междуселищния транспорт от 20.00 до 24.00 ч. Установено е , че в селата Сулица, Лозен, Малка Верея има паднали дървета, които препречват пътя на автобусите. С общи усилия на 4-те мобилни групи до 24.00 ч. всички пътища са били проходими.

В някои от селата- Михайлово, Преславен и Загоре са предприети самостоятелни мерки за справяне със ситуацията под ръководството на местните кметове и кметски наместници. Падналите дървета са били нарязани и изнесени от пътните платна.

Само в село Арнаутито в момента няма електрозахранване.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |