Събития Търсят кандидати за дуално обучение в Германия

Търсят кандидати за дуално обучение в Германия

Понеделник, 16 юли 2018 г., 14:59
Размер на буквите
гериатрични грижиНабират се неквалифицирани работници за включване в 3-годишно дуално обучение за гериатрични асистенти в Германия, съобщиха от Бюрото по труда в Стара Загора.
Германската агенция за международно и специализирано трудово посредничество (ZAV) съвместно с Агенция по заетостта обявяват възможност за включване на български граждани в международен образователен проект за придобиване на квалификация за гериатричен асистент в Германия.
Гериатричните асистенти работят в домове за възрастни хора или в сферата на мобилното обслужване на възрастни хора. В Германия съществува специално образование за дейността на гериатричния асистент с продължителност 3 години. Професията е еднакво подходяща за жени и за мъже.
Формата на обучение е дуална - обучаващите се работят и учат едновременно (работят в заведения за възрастни хора и успоредно посещават професионалното училище). Те са явяват ученици и трябва да полагат изпити. 
След успешното завършване на образованието участниците получават премия от 1500 €. След това работодателят ги назначава като квалифицирани специалисти. Първоначално заплатата на такъв специалист е между 2500 и 2800 €. Тази заплата се повишава с увеличаване на професионалния стаж.
Допустими за кандидатстване са лица, които са на възраст между 23 и 45 години; са граждани на страна от ЕС; притежават диплома за завършено средно образование; са мотивирани да изучат професията и да работят в Германия; желаят да завършат обучение в продължение на три години в нелесната професия на гериатричния асистент; вече имат първоначален опит в грижите за възрастни хора или могат да докажат високата си мотивация за придобиване на тази професия; имат основни познания по немски език и са готови да изучават интензивно езика.
Краен срок за кандидатстване: 31 август 2018 г.
За повече информация питайте EURES-асистентите в бюрата по труда.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |