Събития Музикални вечери на Античния форум 19-24 юли

Музикални вечери на Античния форум 19-24 юли

Четвъртък, 12 юли 2018 г., 09:56
Размер на буквите
ANTICHEN FORUM FB 500 NA 262Традиционните Летни музикални вечери на Античния форум - Стара Загора тази година включват няколко специално подбрани продукции, които ще бъдат показани на откритата сцена. За пореден път програмата на Държавна опера-Стара Загора в тези три дни се осъществява благодарение на изключителното съдействие на Община Стара Загора.
На 19 юли от 21 ч. ще бъде представена музикалната драма Нестинарка по музика на Марин Големинов и хореография на Маргарита Арнаудова- с участието на солистите Анелия Димитрова - в ролята на Демна, Веса Тонова - Струна, Фиорди Лоха - Найден, Станко Танев - Старецът, Ивайло Янев - Колю, солисти и кордебалет на Старозагорската опера. Сюжетът на Нестинарка е чудна смесица от староезически представи и по-нови християнски преживявания. Върху широката основа на народния обичай се развива личната драма на главната героиня Демна. Действието се развива в едно нестинарско село в Странджа и село в югозападна България. Премиерата на Нестинарка бе на 23 май тази година, а спектакълът се посвещава на 90 години български балет и 110-та годишнина от рождението на великия български композитор Марин Големинов, оставил ярка следа в българското и световното музикално наследство.
Следващата вечер /20 юли/ от 21 ч. ще прозвучат на открито любими песни на легендарните Дийп пърпъл и Рейнбоупод наслов Children in Time със специалното участие на Николо Коцев и Кикимора със солист Никола Здравков. Грандиозният концерт е в съпровод на оркестъра на Старозагорската опера под диригентството на Димитър Косев. КИКИМОРА е една от малкото групи (ако не единствената), която може да си позволи да направи такъв проект. Групата е силна, съставена от много добри музиканти, които могат да изсвирят материала. Солистът ни Никола Здравков се справя без проблем с парчета, които дори самите Иън Гилан и Дейвид Ковърдейл вече не могат да изпеят. Аз имам музикалната култура да оркестрирам материала, което хич не е лесна задача. Свикнали сме да работим с оркестри, а подобна симбиоза принципно си е сериозно предизвикателство както за бандата, така и за оркестъра. Не на последно място сме щастливи да имаме силен съюзник в лицето на Държавна Опера-Стара Загора, диригента Димитър Косев и директора Огнян Драганов. При такива предпоставки е съвсем естествено да реализираме този проект. - казва Николо Коцев , ръководител на групата.
Летните музикални вечери под звездите ще завършат с новия проект на Васил Петров Swinging rock, който ще бъде представен за първи път на 24 юли от 21 ч. В концерта на певеца участват Военен биг-бенд с диригент капитан Цветомир Василев и оркестърът на Операта в Стара Загора. На сцената с тях ще се качат и Венцислав Благоев - тромпет и флюгелхорн, Владислав Мичев – цугтромбон и Димитър Благоев – китара. Част от военната формация са и момчетата от Overground Brass Band, с които Васил Петров ще изпълни две песни. В концерта ще чуете авторски аранжименти на съвременни поп и рок песни. Музикантите ще ни покажат как биха звучали Нирвана, Майкъл Джексън, Лайнъл Ричи, Бон Джоуви в стил суинг джаз в акомпанимент на биг бенд. Васил Петров ще представи тази нова концертна програма преди да я изпълни на 4 септември в Созопол на Аполония 2018. Изкушен съм да направя поп и рок песни, който ми правеха впечатление в моето юношество, сега звучащи в чудесни аранжименти като джаз стандарти. За първи път ще представим такава цяла програма. споделя Васил Петров.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |