Събития Започна ремонта на пътя Чирпан-Симеоновград

Започна ремонта на пътя Чирпан-Симеоновград

Вторник, 03 юли 2018 г., 08:27
Размер на буквите
1ремонт пътСимволичната първа копка за рехабилитацията на пътя Чирпан – Симеоновград бе направена вчера. Със средства от Оперативна програма Региони в растеж 2014-2020 г. ще се рехабилитират над 50 км от третокласния път, който е алтернативен маршрут на автомагистрала Марица и на пътя Поповица – Хасково. Този участък не е ремонтиран от близо 40 години. Инвестицията в ремонтните дейности е за близо 36 млн. лв.
Стартът на строителните работи беше даден с тържествен водосвет. На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, зам.-председателят на НС Емил Христов, инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, народни представители, областните управители на Стара Загора Гергана Микова и на Хасково Станислав Дечев и кметове от региона. Кметът на Димитровград Иво Димов изказа благодарности към министър Нанков и към ръководството на АПИ за съдействието чаканият от близо 20 години ремонт най-после да бъде реализиран.
50-километровата отсечка е разделена на три лота. Срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца. Предвидените дейности включват полагане на нова асфалтова настилка и възстановяване на отводняването на пътя. Ще бъдат монтирани нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Близо 2 км от третокласния път преминава през самия Димитровград и е част от околовръстния път на града. През миналия програмен период по ОП Регионално развитие 2007-2013 г. бяха основно ремонтирани около 3 км от околовръстното и сега работата продължава.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |