Събития Държавата е готова с парите за Индустриална зона Загоре

Държавата е готова с парите за Индустриална зона Загоре

Понеделник, 02 юли 2018 г., 16:01
Размер на буквите
1Караниколов и ТодоровДържавата ще участва с парична вноска за изграждане инфраструктурата на Индустриална зона Загоре. Вече има готов проект и след изготвяне на количествено-стойностните сметки ще станат ясни параметрите на участието й съобщи днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Държавата има средства, очакваме окончателния анализ. Обещавам, че до две седмици парите ще дойдат, обяви министърът на икономиката Емил Караниколов.
В Стара Загора той откри информационен ден за представяне на процедура Насърчаване на предприемачеството по Оперативна програма Иновации и конкурентоспособност 2014-2020. На откриването присъстваха кметът Живко Тодоров, областният управител Гергана Микова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници. Тук бяха и народни представители, директори от Министерство на икономиката, предприемачи от региона.
От началото на май м. г. до края на юни т. г. са сключени 712 нови договора на стойност над 700 млн. лв., а извършените плащания са за над 350 млн. лв., информира министърът. По думите му са направени усилия за намаляване на бюрократичните процедури, включени са и нови сектори като ИТ, производство на облекло, медицинско обслужване и социални дейности.
В Стара Загора са одобрени 94 проекта за 90 млн. лв. В офиса на Оперативната програма всеки месец ще идват консултанти, които ще са в помощ на кандидатстващите с проекти.
Благодаря на министерство на икономиката, че избра Стара Загора за откриване на кампанията. Това показва, че тук бизнесът е активен и работи добре. От личен опит зная, че и екипът на министъра е добър, с него се работи лесно. Вярвам, че Общината съвместно с министерството ще работи за изграждане инфраструктурата на Индустриална зона Загоре, бизнесът ще закупи терени, впоследствие може зоната да се разшири, каза кметът Живко Тодоров. Според изпълнителния директор на Зоната Радослав Танев, вече има запитвания, предстои среща с австрийски инвеститор.
Към България има изключителен интерес за инвестиции. В Стара Загора образованието върви добре, има обучени кадри. Справяте се и съм сигурен, че ще настигнете Пловдив, категоричен бе министър Караниколов.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |