Събития 650 000 лева инвестира КонтурГлобал в нов парк за Гълъбово

650 000 лева инвестира КонтурГлобал в нов парк за Гълъбово

Вторник, 26 юни 2018 г., 15:51
Размер на буквите
1Гълъбово парк 2Кметът на Гълъбово Николай Тонев и изпълнителният директор на КонтурГлобал Марица Изток 3 Красимир Ненов откриха днес парк Езерото в града - проект по Споразумението за социални инвестиции между Община Гълъбово и КонтурГлобал.
Демонстрация по плажна борба се проведе между спортните клубове на Гълъбово и този на петкратния световен шампион Станка Златева, която бе специален гост на събитието. Присъстваха Куинто ди Фердинандо, оперативен директор на Термална дивизия на КонтурГлобал, Алесандро Морето, директор на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, Светла Боянчева, председател на Общински съвет Гълъбово, заместник-кметовете Пламен Бараков и Димитър Василев, жители и гости.
За нас е удоволствие да сме съпричастни към жителите на Гълъбово. Всяка година, като част от дългосрочното споразумение за социални инвестиции с Общината, вземаме решение по кои съвместни проекти да работим в интерес на местната общност. Един такъв проект е и парк Езерото, в който КонтурГлобал Марица Изток 3 вложи 650 000 лева, каза Красимир Ненов.
Кметът Николай Тонев високо оцени социалната политика на КонтурГлобал Марица Изток 3, намерила израз в значими инвестиции в Община Гълъбово. След направения ремонт на административни сгради, детски градини, големия ремонт на спортната зала Енергетик, това, което днес се случва, е паметно, нещо, което ще остане за дълги години и за идните поколения, обясни Тонев.
Новопроектираният и изграден парк Езерото в квартал Втори предлага на жителите и гостите на Гълъбово места за отдих на метри от прохладата на язовир Розов кладенец. Проектът е изцяло съобразен с нуждите на местните жители и максимално ефективно използва естествените възможности на терена.
Новите придобивки на парка включват и две обезопасени спортни игрища със специализирана тревна настилка и пясъчно поле, предлагащо атрактивни изживявания за любителите на плажни спортове. Възможностите за активност на открито се допълват от напълно оборудвана фитнес зона.
За най-малките посетители на парка има специално конструирана площадка, отговаряща на всички актуални изисквания за безопасност. Прохладен фонтан и дървени беседки добавят към чара на парка, от който може да се наблюдават и множеството редки птици, привлечени от водите на Розов кладенец. За оптималния комфорт на посетителите са осигурени още и удобна автобусна спирка, паркоместа, санитарни помещения, ефикасно осветление, физическа охрана и система за видеонаблюдение.

 

1Гълъбово парк 1

 

Само през последните пет години, КонтурГлобал Марица Изток 3 е инвестирала над 2 000 000 лв. в благосъстоянието и развитието на местната общност, реализирайки многобройни инфраструктурни и други проекти в Гълъбово и околните села, както и в Стара Загора. Компанията се гордее с положителното въздействие, което оказва върху общността в Гълъбово и региона в сферата на образованието и културата, спорта, здравеопазването и социалното сближаване.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |