Събития Симфоничен концерт в Държавна опера-Стара Загора в рамките на поредицата Един следобед в операта-16.06.2018

Симфоничен концерт в Държавна опера-Стара Загора в рамките на поредицата Един следобед в операта-16.06.2018

Четвъртък, 14 юни 2018 г., 09:08
Размер на буквите
1до стара загораНа 16 юни /събота/ от 16.00ч. заповядайте на Симфоничен концерт в Държавна опера-Стара Загора в рамките на поредицата Един следобед в операта. Диригент е Ричард Бушман / САЩ/.
В програмата на концерта:
Бетовен - Ah! Perfido - концертна ария от оп.65
солист Анна Карадимитрова - сопран
Моцарт – Концерт за кларинет и оркестър в Ла-мажор К 622
Солист Преслав Петков-кларинет
Бетовен – Симфония № 6 Пасторална във Фа-мажор оп. 68
Ричард Бушман учи музика и литература в колежа в Харвард. Негови преподаватели са Бенджамин Зандър от New England Conservatory, Джон Ферис от Harvard University, и Ейми Кейзър от the 92nd Street Y in New York. Понастоящем Ричард Бушман живее и работи в Кувeйт, където е артистичен директор на Ahmadi Music Group – най-старата, представителна и най-голяма художествена организация в страната. Създава и ръководи симфоничен оркестър Ahmadi Music Group, камерния ансамбъл Месила и Кувейтския младежки оркестър. Самият той е ентусиазиран джаз-музикант, менажира и свири в Кувейтската джаз формация.
Преслав Петков е роден в Русе. През 1995г.завършва Националното Училище по Изкуствата там, в класа по кларинет на Илия Илиев. Дипломира се в Националната Музикална Академия – бакалавърска и магистърска степен с кларинет. Между 1997-2000г. свири в оркестъра на Русенската опера,а през 2000 г. печели конкурс за кларинет и бас-кларинет в Софийската Филхармония. През 2004 г. се премества в Кувейт, където работи и понастоящем.Първоначално преподава дървени духови инструменти в British School of Kuwait, а по-късно в Kuwait English School ,както и в American University of Kuwait, където работи и до днес. Успешно съчетава преподавателска дейност с изпълнителска,като през 2014 г. създава концертен цикъл Български Музикални Вечери в Кувейт-сцена,на която гостуват български класически,джаз а напоследък и рок изпълнители. До момента има реализирани пет класически концертни програми, две - джаз, както и два рок-концерта,български гостуващ театър - с общо над 25 български музиканти, представени в Кувейт. Заедно с диригента Ричард Бушман развиват успешно музикалния живот в тази Арабска държава, като Преслав е постоянен музикант в Ahmаdi Music Group, а също така и саксофонист в Кувейтската Джаз Формация.
Анна Карадимитрова е родена в гр.София.С музика се занимава още от детските си години-свири на пиано и пее в Детския радиохор. Завършва НМА П.Владигеров в София и по-нататък специализира в Европейския оперен център в Манчестър, Великобритания. В периода 1997-2000 г. е солистка на Русенската опера, където дебютира в ролята на Розина в Севилският бръснар от Росини. Лауреат е на Международния конкурс в Албена и на Международния конкурс в Карлови Вари в Чехия.През 2004 г. заминава за Кувейт, където се занимава с вокално-педагогическа и хорово-диригентска дейност.Заедно с преподаването на музика, Анна Карадимитрова е солистка в местни камерни концерти, кантатно-ораториални творби - Глория от А.Вивалди, Кармина Бурана от К.Орф, Реквием от Дж.Верди, Гидеон от Х.Бушман; в оперни продукции - Дон Жуан, Дидона и Еней, Семеле, Ловци на бисери, Ацис и Галатея; оперети на Гилбърт и Съливън( Пиратите от Пензанс, Микадо, Гондолиерите и др) и мюзикъли Уестсайдска история, Фантомът на операта. Понастоящем е преподавател в Американския университет в Кувейт.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |