Събития Стара Загора е сред най-добрите по програма Региони в растеж

Стара Загора е сред най-добрите по програма Региони в растеж

Петък, 08 юни 2018 г., 07:38
Размер на буквите
Делян Иванов наградаСтара Загора получи награда като полуфиналист в кампанията на МРРБ Моят град е моята крепост. Кампанията на регионалното ведомство е свързана със създаване и възпитание у децата на патриотизъм, висок дух и ценности.
Младото поколение трябва да изпитва любов към родния край, да знае, че във всеки български град се случва нещо добро, което да задържи хората, коментира днес министър Нанков по време на награждаването на общините отличници по Оперативна програма Региони в растеж 2014-2020 г.
Наградата за Община Стара Загора, която е сред най-добрите бенефициенти по Оперативна програма Региони в растеж 2014-2020 г., с чието финансиране се организира кампанията, получи секретарят Делян Иванов на церемония в столицата днес.
В момента инвестиционните проекти, които община Стара Загора изпълнява с европейско финансиране от програмата са в размер на над 50 млн. лв.
Изпълняваните проекти са за подобряване на образователната и транспортната инфраструктура, и градската среда. Министърът напомни, че тези общини, бенефициенти на ОПРР, ще имат възможност догодина да получат допълнително финансиране за обекти в областта на модернизиране на образователната инфраструктура, обновяване на градска среда и мерки за енергийна ефективност на база преразпределение на неусвоен ресурс.
 След втория полуфинал на Моят град е моята крепост, в началото на новата учебна година, през месец септември, ще се проведат още два за останалите региони от страната, чиито домакини ще са Габрово и Стара Загора.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |