Събития Дамското присъствие в джаза бележи седмия международен Джаз форум Стара Загора

Дамското присъствие в джаза бележи седмия международен Джаз форум Стара Загора

Понеделник, 04 юни 2018 г., 08:12
Размер на буквите
1джаз форумПод мотото Красотата в музиката от 4 юни започва фестивалната седмица на седмия международен Джаз форум Стара Загора. По традиция начало на музикалните празници дават концертите за най-малките, които тази година са в две разновидности - Сцена за млади импровизатори на 4 юни от 11.00 ч. в НУМСИ Христина Морфова, и Джаз за деца на 5 и 6 юни от 11.00 ч. в парк Пети октомври.
В предфестивалната програма са включени още традиционната кинолектория в три издания на 4, 5 и 6 юни от 18 ч. в залата на Радио Стара Загора, изложба фотографии, музикална беседа с Емил Войников за ролята на жените в джаза и др. Кинолекторията също фокусира вниманието си на фестивалната тема. В три поредни вечери авторът й Цветомир Цанков осветлява дамското присъствие, което остава почти невидимо по протежение на цялата история на джаза, но този факт никак не го прави по-малко интригуващо, още повече пък в периметрите на жанр, считан изцяло за територия на мъжете.
В памет на Иван Хаджийски, един от фотографите на Джаз форум, във фоайето на Радио Стара Загора ще се открие експозиция с негови кадри от първите пет издания на фестивала.
Камелия Тодорова дава старт на основните концерти на 7 юни от 19.00 ч. на откритата сцена сред античния форум Августа Траяна.
Тазгодишните хедлайнери са тромбонистката Карол Джарвис от Великобритания и вокалистката Камий Берто от Франция. Ще чуем още изявите на Агниешка Хекиерт (Полша), Мария Радукану (Румъния), Нара Аракелян (Армения) и др.
Джаз форум Стара Загора се организира от Община Стара Загора и фондация Джазтет, с подкрепата на фондация Америка за България, Контур Глобал Марица Изток 3, БулАгро, очна клиника Трошев, хотелите Форум и Уникато, ресторант При кмета, и със специалното медийно партньорство на Радио Стара Загора.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |