Събития Над 10 делегации от чужбина чакат в Казанлък

Над 10 делегации от чужбина чакат в Казанлък

Сряда, 30 май 2018 г., 07:26
Размер на буквите
1ФукуямаС голямо внимание в Казанлък се очакват гостите от побратимените градове, които ще пристигнат за празниците в Долината на розите.
Сред тях ще бъдат приятелите от алжирския град Блида, които поради административни проблеми не успяха да се включат в миналогодишния Фестивал на розата, както и представители на френския Грас, водени от кмета на града.
Начело с кмета ще дойдат и представители на община Кацаго Сан Мартино, Италия, с които предстои подписване на меморандум за побратимяване в рамките на Фестивал на розата 2018.
Сред дългоочакваните визити са и тези от побратимените градове Фукуяма, Япония и провинция Джунанг-гу, Сеул, Южна Корея от където наскоро се завърнаха казанлъшки делегации от Общината.
Сред най-новите побратимявания на Казанлък е това със Сеул, Южна Корея и провинция Джунанг-гу. Техните казанлъшки приятели бяха също гостоприемно посрещнати от екипа на провинцията, по покана на кмета за участие в 4-тия Фестивал на розата там. В разговорите са се обединили около идеята да продължават да развиват взаимното сътрудничество и да се търсят възможности за бизнес, разказа пред своите колеги по време на общинската сесия Радиана Стефанова, заместник-председател на Общински съвет - Казанлък. В срещите са участвали и българският консул и търговско аташе. През последната година сътрудничеството между Джунанг-гу и Казанлък е било широко популяризирано в Сеул и по данни на ръководството на сеулската провинция, повече от 30 на сто от местните жители знаят за Казанлък и сътрудничеството.
От Община Казанлък за гостуването на чуждестранните гости в рамките на Фестивал на розата 2018 са предвидени срещи, в които те да се запознаят с повече възможности за търговски обмен в сферата на розопроизводството и по-специално с особеностите на роза Дамасцена.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |