Събития Средно с 10% ще нараснат цените на жилищните имоти в Старозагорско до края на годината

Средно с 10% ще нараснат цените на жилищните имоти в Старозагорско до края на годината

Вторник, 22 май 2018 г., 09:11
Размер на буквите
1имоти закускаПрез последните 4 години имотният пазар в Стара Загора и региона се развива динамично, отчетоха експерти по недвижими имоти по време на бизнес закуската на Imoti.net, която се проведе на 21 май в града.
От началото на годината до момента средното ниво на покачване на цените на жилищни имоти е около 10%. Очакванията ни са цените да продължат да нарастват плавно, пак в тези граници, обясни Красимира Димитрова от агенция за недвижими имоти Явлена която направи анализ на имотния пазар в града и региона. Тя категорично отхвърли вероятността в Стара Загора да има имотен балон, с аргумента, че поскъпването на жилищата е ограничено от новото строителство и платежоспособността на купувачите.
Данните сочат, че в Стара Загора и района най-често хора на възраст между 25 и 40 години инвестират пари в собствено жилище за лично ползване, а над 40-годишна възраст го правят с цел дълготрайна инвестиция. Експерти отчетоха и повишен интерес към закупуването на гаражи в града, като причина за това се оказват недостатъчния брой паркоместа в по-заселените градски райони.
Бизнесът в града се опитва да привлече инвестиции, но не на всяка цена. Искаме да привлечем такива инвеститори, които ще имат нужда от висококвалфицирани кадри, заяви Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора.
По време на бизнес закуската на Imoti.net представители на община Стара Загора отчетоха, че градът е сред първенците по привличане на средства за подобряване на градската среда. На територията на общината има над 75 санирани сгради, пречиствателна станция и регионално депо за отпадъци.
Най-много се гордея с подобрения градски транспорт, имаме нови автобуси и тролейбуси. Изградихме велоалеи и информационна система за гражданите, посочи Георги Симеонов, началник на дирекция Устойчиво развитие и евроинтеграция в община Стара Загора.
Бизнес закуската на Imoti.net в Стара Загора е част от проекта Годишни награди на Imoti.net, който насърчава добрите практики в сектора. Мисията на Imoti.net, който е част от Investor Media Group, е да подкрепя коректните участници в имотния бизнес, така че потребителите на техните услуги да могат да правят правилен избор в свой интерес по всяко време. В полза на потребителите Imoti.net стартира и поредицата Доверен брокер със съвети за разграничаване на коректните и некоректни посредници при сделките с имоти.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |