Събития Михаела Хаджиева стана Царица Роза 2018 в Казанлък

Михаела Хаджиева стана Царица Роза 2018 в Казанлък

Понеделник, 21 май 2018 г., 08:54
Размер на буквите
1Царица РозаАбитуриентката на ППМГ Никола Обрешков спечели гласовете на миналогодишни Царици Рози и техни подгласнички и стана 50-та Царица Роза на Казанлък на сцената в Дома на културата Арсенал. За нейни подгласнички царското жури посочи Елица Славчева от ПХГ Свети Свети Кирил и Методий и Бианка Нягалова, също от Математическата гимназия.
За първи път в историята на конкурса с жребий най-красивите дами на Казанлък през годините определиха своите три говорителки в царското жури, които преброиха гласовете по анкетни карти: Лора Георгиева – Царица Роза 2007 г., Силвия Грозева – Царица Роза 1990г . и Мария Върбанова – Царица Роза 1991г. Те посочиха победителките и първи ги поздравиха.
Михаела, която се представи пред публиката като чаровна, забавна и интелигентна изпъкна измежду 26-те хубавици – кандидатки за короната по критериите за външност, елегантност, сценично поведение и комуникативност. През сълзи от щастливата изненада тя обеща на своите съграждани: Ще бъда достойна Царица и ще представям Долината по най-достойния начин!.  
Н. пр. Масато Ватанабе, извънреден и пълномощен посланик на Япония, който за първи път е специален гост на конкурса на тази си длъжност, поздрави на български език най-красивите сред красивите млади казанлъчанки и по традиция връчи билетите за пътуването до Страната на изгряващото слънце.
За да докажат качества на бъдеща царица момичетата дефилираха в три кръга с характерно облекло и музика – ретро, самба и вечерни рокли на прочутата творба на Карл Орф Кармина Бурана.
Минути преди да бъде обявено решението на журито от Царици Рози Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова приветства гостите: заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, евродепутатът Ева Майдел, народни представители от Старозагорски регион, представители от Областната управа на Стара Загора, общински съветници, приятели на Казанлък. Тя посочи незабравимите събития в 115-те празници на розата в Казанлък, сред които избора на юбилейната Царица Роза, 100-годишнината от началото на лютиерството в Казанлък, 9-ия Международен фестивал по лютиерство, който ще бъде осъществен за първи път извън пределите на Италия, благодарение на 40-годишното побратимяване с град Кремона и предстоящото удостояване на изявени казанлъчани със званието Почетен гражданин – ръководителя на Танцов ансамбъл Арсенал Христо Стоянов и младия учен Теньо Попминчев, един от десетте най-млади учени в света, предложен за Нобелова награда. Галина Стоянова пожела на всички Светли, красиви и много, много успешни 115-и празници на Казанлък!.
В емоционалния празничен конкурс-спектакъл, организиран от Народно читалище Искра – 1860 водещ бе актьорът Христо Бонин, с участието на трио ВДМ, Клуб по спортни танци Киара – Н и евъргрийни и незабравими джаз стандарти, изпълнени от Васил Петров.
С 50-то юбилейно издание на конкурса-спектакъл за избора на Царица Роза започват празничните дни в Града на розите, чиято кулминация предстои в първите три дни на месец юни.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |