Събития Старозагорска културна и бизнес мисия в Одрин

Старозагорска културна и бизнес мисия в Одрин

Петък, 27 април 2018 г., 12:03
Размер на буквите
1Одрин 3Бизнес делегация ръководена от Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, беше на посещение в Одрин от 24 до 25 април т.г. Старозагорските предприемачи участваха в организираната от Одринската търговско-промишлена палата среща с представители на местния бизнес, на която присъстваха президентът й Реджеп Зъпкънкурт и целият борд на организацията. На бизнес форума присъства и Васил Вълчев, Генерален консул на Република България в Одрин. В приветствията си, двамата ръководители на палати и г-н Вълчев оцениха високо възможностите за развитие на икономически и търговски отношения между двата града и обещаха да съдействат активно затова. Последваха двустранни срещи между представителите на старозагорски и одрински фирми, включително посещения на одрински фирми. Дадената делова вечеря от Одринската палата съдейства за по-трайно фиксиране на установените контакти.
По време на посещението беше скрепено с подпис още едно партньорство - между Ротари клубoвете Одрин - Мимар Синан и Стара Загора - Берое от президентите им Илияс Сач и Жоро Добрев.
Кулминацията на старозагорската мисия в Одрин беше постановката на операта Мадам Бътерфлай от Пучини, която представи Старозагорската опера с директор Огнян Драганов при първото си гостуване на сцената на Одринския Тракийски университет на 25-ти април. Спектакълът се превърна в истинско културно събитие, на което присъстваха ръководството, деловите и културни среди на Одрин и много гости от България и Турция, между които българският заместник- министър на културата Румен Димитров, областни управители и кметове. На събитието присъстваха Старозагорският митрополит Киприан и зам.- кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова. Сред множеството приветствия преди спектакъла се открои това на Генералния консул на България в Одрин Васил Вълчев, който е един от главните инициатори и организатори на събитието.
Общото мнение за старозагорската мисия в Одрин е, че тя е отличен пример как при сегашната сложна и напрегната международна обстановка трябва да се работи за изграждане на мостове между държавите с помощта на бизнеса и културата.  
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |