Събития Стотици се включиха в маратона Четяща Стара Загора

Стотици се включиха в маратона Четяща Стара Загора

Понеделник, 23 април 2018 г., 13:44
Размер на буквите
1IMG 9596 2Любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, се включиха в маратона Четяща Стара Загора, който се провежда в Града на липите. Участието в Маратона е нерегламентирано и доброволно. Четат се текстове от любими произведения, от произведения на даден автор или по избрана тема.
В четенията с деца и ученици се включват поети, писатели, журналисти и библиотекари, актьори и общественици, детски клуб Приятели на книгата и Център за работа с доброволци при библиотека Родина, представители на общинската и областната администрация.
В рамките на маратона днес бе отбелязан Международния ден на книгата. Началото бе дадено рано сутринта в книжарница Приятели. Там се събраха представители на Община Стара Загора, Библиотека Родина, Регионална библиотека Захарий Княжески, Университетска библиотека, детски градини, училища, както и ученици доброволци от ППМГ Гео Милев и СУ Иван Вазов.
Диана Атанасова, началник отдел Култура в Община Стара Загора, благодари на всички дошли в този ранен час да споделят любовта си към четенето. Маратонът, който библиотека Родина организира не е само форум, за тях това се превръща в кауза, в разпознаваема проява и то в национален план, каза Атанасова. Тя прочете стихотворението Ало, пролет! от старозагорската поетеса Мария Донев, която също присъства на четенето. 
 Днешната среща и възможността за сътрудничество са доказателство, че когато се обединим за каузата на четенето постигаме повече, каза Станислава Раянова, управител на книжарница Приятели.
От 11:00 до 16:00 часа в Парк Пети октомври се проведе хепънинг на книгата и четенето с участието на детски градини, училища, творци и граждани.
От 17:30 часа в Регионален исторически музей започва литературна вечер с писателя, поета и композитора Владо Любенов и романа му Адвокатът на лудите. Авторски рецитал Поезия с китара.
От 19:30 часа в Къщата на Архитекта ще се състои Национална премиера на сборника Гласовете на българския диаболизъм и среща с екипа му.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |